LOADING

Type to search

Koronavirus Region Život

Kraj začal s testovaním zamestnancov sociálnych služieb na koronavírus

redaktor tvpk 20 apríla 2020

Bratislavský samosprávny kraj začal v pondelok 20. apríla s celoplošným testovaním zamestnancov zariadení sociálnych služieb na COVID-19. Ako prví boli otestovaní zamestnanci Domova sociálnych služieb (DSS) Sibírka v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto.



„Klienti zariadení sociálnych služieb sú už viac ako mesiac bez návštev rodinných príslušníkov, aj bez vychádzok z areálu. Jediný, kto je s nimi v kontakte, sú ich ošetrovatelia, opatrovatelia, terapeuti či psychológovia. Práve preto sme ako prvý krok pristúpili k urýchlenému testovaniu zamestnancov,“ vysvetlil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.




Župa má vo svojej pôsobnosti 14 zariadení sociálnych služieb. Po Pezinku je DSS Sibírka druhým župným zariadením, kde prešli testovaním všetci zamestnanci. Otestovaných bolo dnes v DSS Sibírka 46 zamestnancov. Tí sa starajú o 17 klientov domova s viacnásobným postihnutím, ktorí sú v zariadení na celoročnej pobytovej forme.





Bratislavská župa chce v najbližších dňoch otestovať všetky domovy sociálnych služieb v kraji. Testami na COVID-19 prejde 900 zamestnancov a 1100 klientov. Testy zabezpečuje župa vo vlastnej réžii.



Zdroj: BSK 

Foto: Monika Kováčová

Inzercia