LOADING

Type to search

Kultúra

Koncert pre Ingrid

redaktor tvpk 04 februára 2020

V stredu 5. februára 2020 sa od 19:00 hodiny vo Veľkej sále DK Pezinok uskutoční  KONCERT PRE INGRID. Benefícia k nedožitým šesťdesiatym narodeninám dlhoročnej riaditeľky DK Pezinok pani Ingrid Noskovičovej.

 

Dňa 10. 7. 2019 podľahla zákernej chorobe dlhoročná riaditeľka Domu kultúry Pezinok pani Ingrid Noskovičová. Pochovaná je na Rímsko-katolíckom cintoríne vo Viničnom. Divadelný a filmový režisér, Pezinčan Patrik Lančarič po pohrebe 13. júla 2019 napísal na svoj Facebook: „Kyticu kvetov, ktorú som Ti, milá Ingrid, plánoval dať do Tvojej vrúcnej náruče ako symbolické poďakovanie za všetko, čo si pre pezinskú kultúru spravila, som dnes, bohužiaľ, musel dať na Tvoj hrob. Chalani Ti včera na Pohode zahrali pesničku a my Ti vo štvrtok zahráme celý koncert. A ešte mnoho ľudí pre Teba zahrá mnoho pesničiek, o tom niet pochýb. Bola si krásny človek a takým si ostala do poslednej chvíle. Taká ostaneš v našich srdciach i našej pamäti: krásna. Nezabudneme.“

 

 

A tak sme sa rozhodli, že v deň Ingridkiných nedožitých šesťdesiatych narodenín zorganizujeme vo Veľkej sále Domu kultúry Pezinok benefičný KONCERT PRE INGRID. Zahraje okolo dvanásť súborov či jednotlivcov. Dramaturgia približne 100 minútového koncertu je výsledným kolektívnym dielom jej blízkych kolegov a kamarátov. Organizačne sa na koncerte podieľajú okrem DK Pezinok skoro všetci, ktorí ju mali radi. Každý sa chcel pripojiť a nezištne prispieť k tomuto zaiste úžasnému večeru. Pani maliarka Júlia Piačková dokonca venovala nádherný obraz, ktorý poslúžil ako podklad pre grafický návrh plagátu. V závere koncertu ho vydražíme a utŕžená čiastka bude venovaná na charitatívne účely. Výťažok celého benefičného koncertu poputuje do pezinskej pobočky Ligy proti rakovine.

 

 

Z umelcov, ktorí vystúpia v stredu 5. 2. od 19:00 na javisku Domu kultúry Pezinok, to bude tanečný súbor Sunny Dance, folklórny súbor Radosť, country kapela Arion, jazzová kapela P-band so speváčkou Sisou Michalidesovou, TK PETAN, kapela Funny Fellows. Zo sólistov vystúpi Rea Slawicky, Igor Šimeg a Simona Groschmidtová, recitovať budú Štefan Bučko a Ján Greššo, ktorý spolu so Zuzanou Horovou, organizátorkou večera, budú koncert spoločne i moderovať. Režijnú taktovku povedie Igor Šimeg, scenár napísal Patrik Lančarič.

 

Viac o pripravovanom koncerte vo videu

 

Inzercia