LOADING

Type to search

Projekty Školstvo Život

Jakub a Tomáš zo Základnej školy Orešie pomohli zranenému kamarátovi

redaktor tvpk 12 októbra 2020

Tomáš Mrázik a Jakub Pavlík – žiaci piateho ročníka na Základnej s materskou školou Orešie v Grinave sú nominovaní na Detský čin roka v kategórii Pomoc rovesníkom. V čase, keď sa ich kamarát zranil, nestratili duchaprítomnosť a išli hľadať pomoc pre Šimona, ktorý si narazil krčnú chrbticu.

Chlapci si spomínajú, že k tejto udalosti došlo v deň, keď sa v Grinave staval máj. Kúsok od miesta, kde zvyčajne stojí máj sa hrali na detskom ihrisku piataci Tomáš, Jakub a Šimon. V istom okamihu si prví dvaja sadli na lavičku, no Šimonovi sa nechcelo sedieť. Rozhodol sa, že prerúčkuje preliezačky. Keďže ale začalo popŕchať, spolužiaci kamaráta vyzvali, aby tam nešiel, lebo sa preliezačky šmýkajú. Šimon ich nepočúvol a išiel liezť na preliezačku. Na poslednej sa mu šmykli ruky a dopadol z výšky na zem, pričom si udrel chrbát a hlavu. „Nehýbal sa, bol bledý a ťažko dýchal,“ priblížil situáciu Tomáš. „Utekali sme s Jakubom pre pomoc. Okolo išli nejaké deviatačky, tak ony zavolali sanitku.“ Medzi ľuďmi, ktorí boli pri stavbe mája, bola aj Tomášova mama a Šimonov strýko. Tí hneď ako zistili, čo sa stalo pribehli k deťom. Šimon mal udretú krčnú chrbticu. Aj vďaka rýchlemu konaniu jeho kamarátov sa mu nestalo nič vážnejšie.



Nomináciu na Detský čin roka v kategórií Pomoc rovesníkom môžete podporiť aj hlasovaním v priloženom linku: http://detskycin2020.ludialudom.sk/detskycinroka/tomas-s-jakubom-privolali-pomoc-kamaratovi/

Inzercia