LOADING

Type to search

Hasiči Život

Dopravné nehody, padnutý strom, únik plynu – prípady, ktoré riešili pezinskí hasiči

redaktor tvpk 28 septembra 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 21. 09. 2020 – 27. 09. 2020



21. 9. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na pomoc zranenej osobe na lešení v Pezinku na Hasičskej č.4. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o osobu v bezvedomí vo výške cca 5 metrov nachádzajúcej sa na lešení. Jedna skupina sa dostala k zranenej osobe a poskytla jej prvú predlekársku pomoc. Druhá skupina pomocou lezeckého materiálu spustila zranenú osobu z lešenia. Jednalo sa o previerkové cvičenie.



21. 09. 2020 Dubová
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného vozidla a motocykla. Do príchodu leteckej záchrannej služby jednotka poskytovala predlekársku pomoc. Následne asistovala pri naložení pacienta, očistila vozovku a vrátila sa na svoju základňu.



21. 09. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru smetného koša na Hroznovej 15 v Pezinku. Jednotka požiar uhasila jedným vysokotlakým prúdom a vrátila sa na svoju základňu.



22. 09. 2020 Slovenský Grob – Čierna Voda
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode. Po príchode bolo prieskumom zistené, že sa jedná o vozidlo mimo cesty. Jednotka poskytla zranenej osobe predlekársku pomoc a po príchode RLP na miesto udalosti im bola osoba odovzdaná. Následne zabezpečila vozidlo proti pohybu a požiaru. Po  zdokumentovaní dopravnou políciou sa vrátila na svoju základňu.



25. 09. 2020 Pezinok
Jednotka zasahovala pri úniku plynu v Pezinku , bytový dom Svätoplukova 45 poschodie 8. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že je cítiť plyn na chodbe , na miesto bol vyslaný pracovník SPP, jednotka skontrolovala byty na poschodí, stúpačky a pri spotrebičoch avšak únik  plynu nebol zistený, po príchode pracovníka SPP boli skontrolované miesta a únik sa nenašiel , majitelia poučení o nutnosti monitorovania, jednotka sa vrátila na svoju základňu.



25. 09. 2020 Modra – Kráľová
Jednotka bola vyslaná k otváraniu rodinného domu Modra –Kráľova ,ul. Partizánska 40. Jednotka po príchode na miesto za pomoci zámočníckeho naradia otvorila vchod. dvere. V rodinnom dome sa nachádzala staršia pani, ktorá spala, na mieste sa nachádzala zdravotná služba a polícia. Jednotka sa po zadokumentovaní vrátila na základňu.



26. 09. 2020 Dubová – Častá
Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu, na ceste Dubová smer Častá. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o spadnutý strom, ktorý zasahoval do jedného jazdného pruhu. Na odstránenie stromu jednotka použila motorovú pílu. Po odstránení sa vrátila na svoju základňu.


26. 09. 2020 Častá
Jednotka bola vyslaná k asistencii pri otváraní domu v obci Častá. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o 82 ročného pána, ktorý bol spadnutý na podlahe v RD a nevedel sa postaviť. RD bol zamknutý. Príslušníci za pomoci civilných osôb vnikli cez okno na vyvýšenom prízemí do RD, kde našli osobu pri vedomí ležiacu na zemi, ktorá sa nevie postaviť. Vykonali prvotné a druhotné vyšetrenie. Pána uložili na bord a pripravili na transport. Po príchode ZZS odovzdali osobu do ich starostlivosti. Miesto bolo odovzdané polícií a jednotka sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia