LOADING

Type to search

Zdravotníctvo Život

Bezplatné preventívne merania zraku u škôlkarov

redaktor tvpk 25 februára 2020

Zrakom vnímame až 80 percent všetkých informácií, preto je dôležité starať sa oň už od raného veku. Jednou z možností sú aj preventívne merania zamerané na kontrolu zrakových parametrov. Môžu totiž odhaliť mnohé očné chyby a zrakové problémy u detí.

 

Detské oko sa najmarkantnejšie vyvíja v období od troch do šiestich rokov. Ak sa práve v tomto období príde na nejakú zrakovú chybu, správne zvolenou liečbou sa môže jej progres zastaviť či dokonca zvrátiť. Preto je dôležité prevenciu nepodceňovať. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) realizuje v spolupráci s OZ BILLA ľuďom preventívny program Zdravé oči už v škôlke zameraný na kontrolu zraku u najmenších. Odborne vyškolení pracovníci ÚNSS sledujú zrakové parametre u detí prístrojom Plusoptix. Meranie je bezbolestné, rýchle, realizované v známom prostredí škôlky a bezplatné. Odhaliť možno krátko – i ďalekozrakosť, nerovnosť zreničiek či zakrivenie rohovky. Výsledok merania zapíše odborný pracovník ÚNSS do potvrdenia pre rodiča. Ak je nameraná nejaká odchýlka, potvrdenie zároveň slúži ako podklad k návšteve oftalmológa. V minulom ročníku projektu pracovníci Únie skontrolovali zrak 20 285 škôlkarom, z nich dostalo až 2 955 detí odporúčanie na návštevu u očného lekára.

 

Prihláste svoju škôlku na bezplatnú kontrolu zraku. Kapacity pre mesto Pezinok sú ešte stále voľné. Materskú školu môžete prihlásiť prostredníctvom webovej stránky   http://www.zdraveocivskolke.sk.

 

Zdroj + foto: FB Mesto Pezinok

 

Novší článok

Inzercia