LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 16 mája 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 06. 05.2019 – 12. 05. 2019

 

 

 

07. 5. 2019 Píla – Papiernička
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu v obci Píla smer Papiernička. Po príchode na miesto udalosti jednotka hľadala požiarovisko, ktoré nenašla. Jednotka sa po dohovore s KOS BA vrátila na svoju základňu.

 

 

 

07. 05. 2019 Pezinok
Jednotka bola s technikou MB Atego a CAS 30 T 815 7 vyslaná k požiaru odpadu Za Dráhou 19 Pezinok. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o požiar opustenej budovy a odpadu v nej. Na likvidáciu požiaru boli použite 2krát vysokotlak a 1krát lafeta. Na požiar bolo použitých 36000 l vody. Po likvidácii požiaru sa
jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

08. 05. 2019 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode na Seneckú cestu v Pezinku. Po príchode na miesto sa tam nachádzala aj polícia. Jednotka zabezpečila vozidlo proti požiaru a pohybu. Bola privolaná poruchová služba ZSE kvôli padnutým káblom elektrického vedenia. Po odtiahnutí vozidla z vozovky a posypaní prevádzkových kvapalín sorbentom sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

09. 05. 2019 Častá – Dubova
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda medzi Častou a Dubovou pri odbočke na Pílu. Jednotka po dostavení sa na miesto zistila, že sa jedná o vozidlo mimo cestu, ktoré bolo prevrátené na strechu. Vodič bol už mimo vozidla. Na miesto sa dostavila RZP aj vrtuľník záchrannej služby . Jednotka vykonala protipožiarne opatrenia na vozidle. Pacient bol prevezený vrtuľníkom do nemocnice.

 

 

 

10. 05. 2019 Slovenský Grob – Chorvátsky Grob
Jednotke bol nahlásený požiar odpadu medzi Slovenským a Chorvátskym Grobom. Jednotka po príchode na miesto požiar uhasila a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

10. 05. 2019 Svätý Jur – Grinava
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda 2 os. mot. vozidiel zo smeru Sv. Jur – Grinava. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa vodiči nachádzajú mimo vozidiel. Jedna osoba bola zranená v oblasti hlavy, druhá osoba zo strojčekom na srdce neudáva žiadne ťažkosti. Obe osoby boli v opatere RZP. Po zdokumentovaní dopravnej nehody a naložení vozidiel na odťahovku sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

12. 05. 2019 Pezinok
Jednotke bolo nahlásené preverenie neznámej látky, ktorá dráždila obyvateľov bytovky na ul. Obrancov Mieru č.54 v Pezinku. Po príchode na miesto jednotka vykonala meranie s X-am 7000, ktoré nameralo nulové hodnoty. Jednotka sa následne vrátila na svoju základňu.

 

 

13. 05. 2019 Pezinok
Jednotke bol nahlásený spadnutý strom cez cestu v Kučišdorfskej doline. Po príchode na miesto jednotka zistila, že strom strhol vedenie vysokého napätia a telekomunikačný kábel. Po príchode poruchovej služby jednotka odstránila strom a vrátila sa na svoju základňu.

Inzercia