LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 18 novembra 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 11. 11. 2019 – 17. 11. 2019

 

 

11. 11. 2019 Častá
Hasičská jednotka bola vyslaná do obce Častá k dopravnej nehode. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu autobusu a nákladného vozidla. Po zdokumentovaní nehody jednotka očistila vozovku a vrátila sa späť na svoju základňu.

 

 

11. 11. 2019 Viničné
Hasičská jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Pezinok smer Viničné. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu osobného vozidla a nákladného vozidla. Jednotka pomohla pri naložení vodiča a následne začala s vyslobodzovaním zakliesnenej osoby. Zranená osoba bola odovzdaná RLP. Po zdokumentovaní nehody bolo vozidlo odtiahnuté, vozovka očistená a jednotka sa vrátila späť na svoju základňu.

 

 

12. 11. 2019 Pezinok
Jednotke bol nahlásený výjazd, požiar chatky v Kučišdorfskej doline. Na miesto boli vyslané dva stroje. Po príchode na miesto bolo zistené, že ide o rozvinutý požiar unimo-bunky. Požiar bol likvidovaný dvoma prúdmi, zároveň sa hľadala osoba, ktorá mala byť v objekte prítomná. Požiar bol uhasený a jednotka sa vrátila na svoju základňu. Na mieste sa nachádzala polícia a zisťovateľ príčin požiarov.

 

 

 

12. 11. 2019 Budmerice – Báhoň
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Budmerice smer Báhoň. Po príchode na miesto jednotka poskytla predlekársku prvú pomoc zraneným osobám a vykonala protipožiarne opatrenia. Po zdokumentovaní nehody vozidlo bolo prevrátené na kolesá a vytiahnuté na kraj vozovky z poľa. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

 

14. 11. 2019 Pezinok – Grinava
Hasičská jednotka bola vyslaná na železničnú stanicu v Grinave k zadymenému vozňu vlaku. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že vo vnútri celého vlaku sa už nikto nenachádza a zadymenie bolo spôsobené skratom v batériovom priestore vozňa. Hasičská jednotka odpojila vlak a samotný vozeň od elektrického prúdu a skontrolovala batériový priestor termokamerou. Po ochladení rušňovodič znova uviedol vlak do chodu a vrátil sa do Bratislavy na opravu. Hasičská jednotka sa následne vrátila na svoju základňu.

 

 

16.11.2019 Viničné – Senec
Jednotka bola vyslaná na dopravnú nehodu za obcou Viničné smer Senec. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o nehodu jedného osobného motorového vozidla. Pri nehode boli zranené 2 osoby. Jedna zranená osoba bola mimo vozidla ošetrovaná svedkom nehody. Druhá zranená osoba sa nachádzala vo vozidle. Na mieste sa nachádzala dopravná polícia. Jednotka do príchodu RZP a leteckej záchrannej služby poskytla predlekársku prvú pomoc zranenej osobe, ktorá bola mimo vozidla a zároveň pracovala na vyslobodení druhej zranenej osoby. Po príchode RZP a LZS boli zranené osoby odovzdané lekárom. Jednotka pomohla pri naložení zranených. Po zdokumentovaní nehody jednotka pomohla s naložením havarovaného vozidla na odťahovú službu a očistila vozovku. Vrátila sa na svoju základňu.

Inzercia