LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 17 júna 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 10. 06. 2019 – 16. 06. 2019

 

11. 06. 2019 Šenkvice – Hasičskej jednotke bol nahlásený požiar trafostanice v obci Šenkvice. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že transformátor mierne dymí. Hasičská jednotka počkala na príchod poruchovej služby ZSE a za spolupráce s nimi otvorili dvierka. Po zaniknutí rizika požiaru hasičská jednotka odovzdala miesto poruchovej službe ZSE a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

11. 06. 2019 Pezinok – Hasičskej jednotke bola nahlásená asistencia záchrannej službe pre zranenú osobu na streche. Po príchode na miesto hasičská jednotka pomocou rebríka zranenú osobu dostala zo strechy dolu a odovzdala ju záchrannej zdravotnej službe. Hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

11. 06. 2019 Grinava – Hasičskej jednotke bol nahlásený vytečený olej z motorového vozidla na Novej ulici v Grinave. Po príchode na miesto hasičská jednotka očistila vozovku pomocou sorbentu a skontrolovala vozidlo či z neho nevyteká ďalší olej. Po spísaní údajov sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

11. 06. 2019 Modra – Hasičskej jednotke bol nahlásený požiar kotla v rodinnom dome na Puškinovej ulici v Modre. Po príchode na miesto hasičská jednotka odstavila elektrinu a vošla do zadymených priestorov s nasadenými dýchacími prístrojmi a pomocou vysokotlakého prúdu uhasila požiar. Následne priestory odvetrala pomocou
pretlakového ventilátora, uzavrela poškodené rozvody kúrenia, aby zabránila vytápaniu technologickej miestnosti. Hasičská jednotka počkala na príchod zaisťovateľa požiarov a po spísaní údajov sa vrátila na svoju základňu.

 

 

13. 06. 2019 Pezinská Baba – Jednotka bola vyslaná k požiaru nákladného motorového vozidla na Pezinskej Babe. Po príchode na miesto udalosti jednotka zistila, že sa jedná o požiar točnicového prívesu od prehriatych bŕzd . Jednotka použila 1x vysokotlak . Majiteľ si zabezpečil odťah prívesu a jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

15. 06. 2019 Limbach – Jednotke bolo nahlásené znečistenie potoka v Limbachu. Jednotka použila sorpčného hada a odobrala vzorku do plastovej fľaše. Na miesto prišla aj HS Dúbravka – EKOA. Jednotka zdroj znečistenia nenašla a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

15. 06. 2019 svätý Jur – Jednotka bola vyslaná k požiaru prístavby rodinného domu. Po príchode na miesto veliteľ zásahu privolal ďalšiu cisternu. Na požiar boli použité 2c prúdy. Vedľa sa nachádzalo zariadenie pre seniorov, ktorý bol evakuovaný. Po likvidácii požiaru jednotka odvetrala hospic a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

16. 06. 2019 Pezinok – Jednotka bola vyslaná na asistenciu RZP – otváranie bytu ,jednotka po prieskume si vyžiadala výškovú techniku, byt bol otvorený s políciou, byt bol prázdny , po otvorení bol odovzdaný majiteľovi jednotka sa vrátila na základňu. Následne prvý stroj pokračoval k overeniu uhaseného požiaru. Po overení požiaru
jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

Inzercia