LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku

redaktor tvpk 04 marca 2019

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 25. 02. – 03. 03. 2019

 

 

25. 02. 2019 Častá
Jednotka bola vyslaná k požiaru vinohradu v obci Častá. Jednotka požiar zlikvidovala vysokotlakým prúdom a jednoduchými hasiacimi prostriedkami a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

25. 02. 2019 Pezinská Baba
Jednotka bola vyslaná k požiaru osobného automobilu na Pezinskej Babe. Do príchodu jednotky sa majiteľovi podarilo požiar lokalizovať prenosným hasiacim prístrojom a jednotka potom požiar zlikvidovala a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

26. 02. 2019 Pezinok
Jednotka bola povolaná do Psychiatrickej nemocnice v Pezinku k pacientke, ktorá mala na ruke prsteň a nedal sa dať dole. Jednotka prsteň rozrezala pomocou mikrobrúsky a vrátila sa na základňu.

 

 

 

26. 02. 2019 Dubová
Jednotke bol nahlásený požiar porastu v obci Dubová. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jednalo o požiar porastu, kde bola nájdená spálená osoba. Jednotka požiar uhasila a asistovala polícii. Jednotka sa vrátila na základňu.

 

 

27. 02. 2019 Pezinok – Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu medzi Pezinkom a Svätým Jurom. Po zlikvidovaní sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.

 

 

27. 02. 2019 Báhoň
Jednotka bola vyslaná k požiaru domu v obci Báhoň, po príjazde jednotiek bolo zistené, že sa jedná o požiar káričky a odpadu, ktoré boli uložené vedľa domu. Po zlikvidovaní sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.

 

 

27. 02. 2019 Vinosady
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu do obci Vinosady. Po zlikvidovaní sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.

 

 

27. 02. 2019 Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k úniku plynu v rodinnom dome v obci Šenkvice. Po príjazde jednotky bol rodinný dom odvetraný, plynová prípojka zastavená. Jednotka RD odovzdala majiteľovi a vrátila sa späť na svoju základňu.

 

28. 02. 2019 Častá
Jednotka bola vyslaná k požiaru kontajneru v obci Častá. Po zlikvidovaní požiaru sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.

 

28. 02 .2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k škvrne od nafty na cestnej komunikácií v Pezinku na križovatke ulíc Kalinčiakova a Moyzesova. Po príchode bolo prieskumom zistené, že vozidlo z ktorého unikala nafta sa na mieste už nenachádza. Škvrna sa nachádzala aj na ďalších uliciach. Rozliata nafta a škvrny boli z cesty odstránené a hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

28. 02. 2019 Žabí majer

Hasičská jednotka bola vyslaná na výpomoc k požiaru porastu na Žabom Majeri v Bratislave. Po príchode na miesto sa hasičská jednotka riadila pokynmi veliteľa zásahu. Po uhasení požiaru sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

28. 02. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel na križovatku Krížnej a Kutuzovovej ulici v Pezinku. Po príchode na miesto bola jednému účastníkovi dopravnej nehody poskytnutá predlekárska prvá pomoc. Jednalo sa o bočnú zrážku dvoch vozidiel. Na vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia. Zranená osoba bola odovzdaná záchrannej službe, miesto nehody bolo zdokumentované políciou. Hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

28. 02. 2019 Modra – Vinosady
Hasičské jednotky z HS Pezinok ako aj z HS Senec boli vyslané k požiaru porastu medzi Modrou a Vinosadmi. Miesto požiaru bolo v neprístupnom teréne pre ťažkú hasičskú techniku. Hasičská jednotka zasahovala vysokotlakým hasiacim zariadením z Polaris Ranger 4×4. Na miesto sa dostavili členovia MHZ Modra. Po zlikvidovaní požiaru sa hasičské jednotky vrátili na svoje základne.

 

 

28. 02. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru porastu na Limbašskú cestu smerom na Limbach. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o požiar porastu na ploche cca 10 x 10 m. Na lokalizáciu a likvidáciu bol nasadený jeden vysokotlaký prúd. Po zlikvidovaní požiaru sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

02. 03. 2019 Budmerice
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu za obcou Budmerice ale po príjazde na miesto udalosti jednotka zistila, že sa požiar nachádza v trnavskom okrese a nakoľko sa na mieste nachádzala trnavská jednotka vrátila sa na svoju základňu.

 

 

03. 03. 2019 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode vo Svätom Jure. Jednalo sa o zrážku 2 osobných motorových vozidiel, jednotka poskytla predlekársku pomoc účastníkom, zabezpečila vozidlá proti vzniku požiaru, zasypala uniknutú naftu sorbentom, odstránila vozidlá mimo vozovku a následne sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia