LOADING

Type to search

Hudba Kultúra

Včera začal v Pezinku festival Dychovky v preši 2019

redaktor tvpk 16 augusta 2019

Od 15. do 18. augusta bude patriť Pezinok XIX. ročník najväčšieho Medzinárodného súťažného festivalu malých dychových hudieb Dychovky v Preši.

 

Desiatky slovenských dychových hudieb a aj mažoretkových súborov, ale aj veľa rakúskych, poľských, maďarských, nemeckých, švajčiarskych či špičkových moravských kapiel už predviedlo svoje umenie zasvätenému pezinskému publiku. Všetko čo sa každoročne počas štvordňového festivalu udeje, majú „na svedomí“ organizátori Dychová hudba Cajlané, Pezinské kultúrne centrum a Fanklub DH Cajlané, ktorí pre Vás opäť pripravili sviatočné dni s dychovou hudbou.

 

Pezinok po devätnástykrát privíta dychové orchestre na festivale Dychovky v Preši Samozrejme treba poďakovať sponzorom. Tento projekt je organizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky, OOCR – Malé Karpaty, ďalej je podporený z verejných finančných zdrojov Bratislavského samosprávneho kraja a z Fondu na podporu umenia SOZA.

 

Hlavným sponzorom je mesto Pezinok. Festival sa uskutočňuje pod záštitou primátora mesta Pezinok Ing. arch. Igora Hianika.
Mediálni partneri: TV Pezinok, Pezinčan, Rádio Regina Západ, OC Plus, Panoráma centrum.
Organizačný výbor festivalu Dychovky v Preši na tento ročník vybral dychové orchestre z Česka a zo Slovenska.

Inzercia