LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Úspech FootGolfového tímu 1. SFGK Carpathians Slovakia

redaktor tvpk 30 septembra 2019

Prvá medaila pre Slovensko z majstrovstiev Európy tímov EURO FOOTGOLF 2019 za účasti hráčov 1. SFGK Carpathians Slovakia

 

 

Slovensko si vybojovalo historické 3. miesto na 2. majstrovstvách Európy tímov EURO FOOTGOLF 2019, ktoré sa konali za účasti šestnástich národných tímov 27.-29. októbra v Anglicku v rezorte Magnolia Park Boarstall pri Oxforde. V dvanásťčlennej výprave boli aj hráči 1. SFGK Carpathians Slovakia, a to Tomáš Kikuš, Tomáš Tengeri, Branislav Thron a prezident klubu Rastislav Blaško.

 

 

Slovensko ziskom bronzu potvrdilo svoje postavenie vo footgolfovej Európe, keď bolo nasadené ako tretí tím. V skupine C porazili Luxembursko 6:0, Nórsko 5:1, Maďarsko 3,5:2,5 a vo štvrťfinále Taliansko 4:2 a zostalo neporazeným tímom v riadnom hracom čase.

 

 

V zápase o bronz slovenskí tím nastupoval po nešťastnom semifinálovom zápase s Francúzskom, keď Slováci stratili víťazstvo na poslednej jamke a zápas skončil výsledkom 3:3, a Slováci prehrali v rozstrele. V súboji o 3. miesto porazili tím Holandska, keď zápas opäť skončil výsledkom 3:3 a o víťazovi rozhodol rozstrel dvoch hráčov na 18. jamke.

 

 

Víťazstvo vo finále si vybojoval obhajca prvého titulu domáci výber Veľkej Británie, keď porazili úradujúceho majstra sveta Francúzsko 4,5:1,5.

 

 

EURO FOOTGOLF 2019 – 2. majstrovstvá Európy
1. Veľká Británia
2. Francúzsko
3. Slovensko
4. Holandsko

Inzercia