LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Striebro v Pohári a 4. miesto v Tour pre footgolfistov 1. SFGK Carpathians Slovakia

redaktor tvpk 16 októbra 2019

Historicky prvé umiestnenie na pódiu v celoročnej súťaži druhého ročníka Slovenský FootGolfový Pohár 2019 získal klub 1. SFGK Carpathians Slovakia. Za celkové 2. miesto získal pohár, ktorý prevzal na vyhlásení výsledkov prezident klubu Rastislav Blaško.

Záverečné 6. kolo Slovenského Pohára vo FootGolfe prebehlo 6. októbra v Tomášove bolo v znamení dvoch prvenstiev klubu sídliaceho v Pezinku. 1. SFGK Carpathians Slovakia zvíťazil v súťaži tímov, čím len klub potvrdil celkové druhé miesto, keď v sezóne v šiestich kolách dva razy zvíťazil, dva razy obsadil 2. miesto a po jednom raze 3. i 4. z ôsmich súťažných tímov.

Vo finále sa konečne podarilo zvíťaziť v kategórii všetkých hráčov Absolut aj členovi 1. SFGK Carpathians Slovakia, Branislavovi Thronovi. Vďaka tomuto víťazstvu sa posunul na celkové 4. miesto v kategórii Absolut. V celkovom umiestnení Pohára v ročníku 2019 , do ktorého sa započíavalo najlepších 5 umiestnení zo šesť, skončil na 6. miesto Tomáš Tengeri. Na ďalších miestach sa v kategórii Absolut umiestnili hráči v poradí Tomáš Kikuš (12.), Pavel Podobník (13.), Jozef Blaško (33.), Zdenko Topor (35.), Rastislav Blaško (38.) zo 71 klasifikovaných hráčov.

V kategórii muži nad 45 rokov – seniori vybojoval opätovne ako minulý rok 3. miesto prezident klubu Rastislav Blaško.

V piatom ročníku Slovenskej FootGolfovej Tour po 2. mieste vo finálovom ôsmom kole, ktoré prebehlo 12. októbra v Šuranoch, nakoniec 1. SFGK Carpathians Slovakia obsadil celkové 4. miesto. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch klub skončil na 5. mieste, takže je to malý posun vpred. V záverečnom kole po prvý raz vyhral mužskú kategóriu Branislav Thron, ktorý nabudený po zisku európskeho bronzu tak vyhral finálové kolá pohára i tour. Thron ako jediný z hráčov klubu vyhral kolo tour i pohára v tomto súťažnom ročníku 2019. V celkovom poradí Tour medzi mužmi z klubu obsadil celkové 5. miesto Tomáš Kikuš, za ním 8. Branislav Thron, 14. Tomáš Tengeri, 22. Pavel Podobník, 31. Jozef Blaško a 36. Zdenko Topor. V kategórii seniori – muži nad 45 rokov skončil na 4. mieste Rastislav Blaško.

Footgolfisti 1. SFGK Carpathians Slovakia sa budú počas zimy pripravovať najmä na 3. majstrovstvá sveta v Japonsku 2020 a zároveň privítajú vo svojich radoch nových hráčov zvlášť z Pezinka a okolia do novej sezóny.

Inzercia