LOADING

Type to search

Kino Kultúra Pre deti Výstava

Program v Schaubmarovom mlyne – august 2019

redaktor tvpk 05 augusta 2019

Divoké letné kino, nový program pre verejnosť

V auguste premietneme posledné dva filmy v rámci letného kina v Schaubmarovom mlyne, ktorými sme v spolupráci s filmovým publicistom a dramaturgom Tomášom Hudákom prepojili témy súvisiace s výstavou Do divočiny. Hodinu pred každým premietaním si môžete pozrieť výstavu ako predohru k filmu. Pozývame vás do kina pod holým nebom, s pohárom vína a jedinečným filmovým zážitkom.

 

Štvrtok 8.8., premietanie o 21.00 hod., Výstava otvorená od 20.:00 hod.
Divoké letné kino: Hranica
Gräns, réžia Ali Abbasi, 2018, SE/DK, 110 min., švédsky s českými titulkami Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou
tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, ktorí majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite.

Vstupné: 4 € (v cene je zahrnuté vstupné na film a prehliadka výstavy)

 

Štvrtok 22.8., premietanie o 21.00 hod., Výstava otvorená od 20:.00 hod.
Divoké letné kino: Toto je náš svet
Captain Fantastic, réžia Matt Ross, 2016, US, 118 min., anglicky s českými titulkami V lesoch na severozápade USA žije Ben, ktorý oddane vychováva, tu, v srdci divokej prírody, svojich
šesť detí. Následkom nečakaných tragických udalostí je nútený spolu s nimi opustiť ich alternatívny svet a vydať sa do toho skutočného. Dochádza ku konfrontácii s realitou a otázkou, čo znamená byť rodičom.
Vstupné: 4 € (v cene je zahrnuté vstupné na film a prehliadka výstavy)

 

 

Expedícia do divočiny – Rodinný program/ workshop je určený pre rodiny s deťmi od 7 rokov.

Nedeľa 11. 8., 15.30 – 17.30 hod.

Inšpiráciou nám budú diela z výstavy Do divočiny od autoriek Juliana Mrvová, Erika Miklóšová a Monika Mikyšková. Tropické ovocie, exotické kvety, divoké zvieratá… aké sú naše predstavy o exotických krajinách? Pozývame vás na expedíciu do vzdialených neobyčajných krajín, do skutočnej aj imaginárnej divočiny. Zbaľte si mapu a moskytiéeru, expedícia odchádza v nedeľu 11. augusta.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné
Na program je potrebné sa prihlásiť. Prosíme o potvrdenie účasti na e-mailovej adrese: daniela.siandorova@sng.sk Kapacita workshopu je obmedzená. V prípade Vvašej neúčasti nás včas informujte, poskytneme vaše miesto ďalším záujemcom, ďakujeme.

 

 

Cesta do divočiny! Denný letný tábor

12. – 16. 8., 9.00 – 16.00 hod.

Detský letný tábor zameraný na umenie a prírodu pre malých výskumníkov, ktorým nie je ľahostajné okolité prostredie. Východiskom tábora je naša nová výstava Do divočiny! plná diel zaoberajúcich sa témou divokej prírody v umení, ale aj miesto konania – očarujúca vidiecka usadlosť s dvorom a sadom, ktorá nám umožní byť veľa na čerstvom vzduchu. Budeme pozorovať prírodu, skúmať súčasné umenie, zachraňovať divočinu, postavíme si bunker, spravíme si výlet do lesa a všetko tvorivo spracujeme.

Tábor je určený deťom od 7 do 12 rokov. Cena za jedno dieťa: 115 €
Prihlasovanie a všetky potrebné informácie: daniela.siandorova@sng.sk

 

 

 

Pilates v Schaubmarovom mlyne

5.8./12.8./19.8./ 26.8./ 19.00 – 20.00 hod.

Príďte si k nám zacvičiť Pilates pod vedením Ľubice Garajovej. Cvičiť sa bude pravidelne počas leta, na čerstvom vzduchu na dvore u nás v mlyne. Netreba sa prihlasovať, stačí len prísť. Vstupné je dobrovoľné, v odporúčanej výške 2 €. Vyzbierané príspevky použijeme na činnosť mlyna. V prípade dažďa sa cvičenie ruší.

Kontakt pre informácie o cvičení: Ľubica Garajová, 0948 350 205

 

 

 

Vernisáž /Rezidencia Anetty Mona Chisa a Martina Piačeka

Sobota 31. 8., 16.00 – 20.00 hod.

Počas celého leta sa v Schaubmarovom mlyne konala rezidencia Anetty Mona Chisa a Martina Piačeka, ktorí tu (spolu)pracovali na svojich nových projektoch. Obaja sa zaujímajú o premeny vzťahu medzi človekom a prírodným svetom v kontexte súčasných teóriíi, ako sú ekofeminizmus a nový materializmus. Pozývame vás na prezentáciu prác, ktoré zároveň dopĺňajú aktuálnu výstavu Do divočiny. Vernisáž sa uskutoční v sobotu 3124. augusta o 16.00 v areáli Schaubmarovho mlyna v Pezinku. Vstup voľný.

Inzercia