LOADING

Type to search

Aktuálne Kino Kultúra

Program kina v Pezinku – február 2019

redaktor tvpk 30 januára 2019
  1. piatok 19.30 h.

      SERENITY: TICHO PRED BÚRKOU

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jehobývalá žena Karen. A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna,  aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Hrajú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Djimon Hounsou, Jason Clarke.

USA 2019, české titulky, 106 min., MP-15

 

2.- 3. sobota, nedeľa 17.00 h.

      ĽADOVÁ SEZÓNA 2

Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu jeho kamarátov zo Severu tá pravá ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstiev a zábavy. Norm najpr spôsobí riadny rozruch na ceste do New Yorku, aby ho po návrate domov čakala jedna dôležitá úloha. Musí z ostatných zvierat Severu postaviť hokejový tím a v jednom veľkolepom zápase zachrániť drahocenný ľad a ich ľadový domov. Animovaný film.

USA 2018, slovenský dabing, 90 min., MP

 

2.- 3. sobota, nedeľa 19.30 h.

      ŽENY V BEHU

Komédie o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra  prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón!  Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Hrajú: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann.

ČR 2019, česká verzia, 93 min., MP-12

 

  1. utorok 19.30 h.

FK: JACK STAVIA DOM

Cesta k dokonalej vražde je vstupenkou do pekla. Ponurý, ale zároveň groteskne humorný film nás zavedie do USA 70. rokov. Pre sériového vraha Jacka je každé zabitie umeleckým dielom. Svoje temné majstrovstvo sa snaží počas rokov vybrúsiť k dokonalosti. Napriek jeho vysokej inteligencii sa polícia pomaly približuje, zatiaľ čo Jack viac a viac riskuje na ceste k dokonalej vražde. Násilné činy mu pomaly ale isto dláždia cestu do horúcich pekiel… Hrajú: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Riley Keough a ďalší. Réžia: Lars von Trier.

Dánsko 2018, české titulky, 155 min., MP-15

 

  1. streda 19.30 h.

    VŠETKO BUDE

Typický outsider štrnásťročný Mára a jeho kamarát dvanásťročný Heduš podniknú cestu za slobodou. Mára ukradne auto a svojimi kúskami ohromí aj mladú stopárku. Všetci sú na úteku, na dobrodružnej ceste, užívajú si nečakanú slobodu, akú už možno nikdy nezažijú. Až do okamihu, kedy Máru chytí polícia. Vypočúva ho policajtka s policajtom a my spolu s nimi váhame, čo je realita a čo chlapčenské výmysly. Niekedy je ťažké rozlíšiť medzi realitou a fantáziou…Hrajú: Tomáš Mrvík, Jan František Uher, Eliška Křenová, Lenka Vlasáková, Martin Pechlát.

ČR, SR, Slovinsko, Poľsko 2018, česká verzia, 85 min., MP-12

 

  1. štvrtok 19.30 h.

     TRHLINA

Mysteriózny triler o jednej z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč. Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie, než akákoľvek fantázia. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby. Hrajú: Matej Marušin, Mária Havranová, Dávid Hartl, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Tomáš Mischura, Martin Šalacha, Emanuel Hason, Ondrej Hraška, Jaroslav Mottl, Ela Lehotská.

SR 2018, slovenská verzia, 111 min., MP-15

 

  1. piatok 19.30 h.

     SCHINDLEROV ZOZNAM

Pred dvadsiatimi rokmi vznikol Schindlerov zoznam, jeden z najzásadnejších filmov všetkých čias. Pri príležitosti tohto výročia sa znovu vracia do kín, doplnený o predhovor režiséra Stevena Spielberga. Schindlerov zoznam je hlboko šokujúca, nemilosrdná dráma o nočnej more našej civilizácie – holokauste. Príbeh podľa skutočných udalostí rozpráva osudy  miestami bezškrupulózneho podnikateľa Oskara Schindlera, ktorý najprv na vojne veľmi zbohatol, aby na jej sklonku obetoval všetky svoje prostriedky a svoj majetok pre záchranu 1100 ľudských životov. Hrajú: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Embeth Davidtz.

USA 1993, české titulky, 195 min., MP-15

 

9.- 10. sobota, nedeľa 19.30 h.

     POTOMOK

V rovnakom čase ako prišiel na svet malý Miles, sa na inom mieste odohrala tragédia. Dve zdanlivo nesúvisiace udalosti sa o niekoľko rokov prepoja desivým spôsobom. Milesova mama Sarah so znepokojením sleduje synovo nevyspytateľné a agresívne správanie. Postupne sa zmieruje s myšlienkou, že malého chlapca ovláda nejaká zlá, nadprirodzená sila. Musí potlačiť svoj materinský inštinkt milovať a chrániť vlastné dieťa a podrobiť ho testom, aby pochopila, prečo robí tie hrozné veci. Chce sa za každú cenu dozvedieť pravdu – kto alebo čo získalo moc nad jej synom. Odpovede na všetky otázky sa skrývajú hlboko v minulosti a Sarah čoskoro pochopí, že skutočnosť je ďaleko horšia ako jej predstavy… V horore hrajú: Taylor Schilling, Colm Feore, Brittany Allen, Jackson Robert Scott, Peter Mooney.

USA 2019, české titulky, 92 min., MP-15

 

  1. utorok 19.30 h.

     MÁRIA, KRÁĽOVNÁ ŠKÓTSKA

Dve výnimočné ženy v spore o jeden trón. Takáto kombinácia nikdy nemôže dopadnúť dobre. Na troch Oscarov nominovaná Saoirse Ronan v titulnej úlohe vo filme Mária, kráľovná škótska, ukazuje, kadiaľ vedie cesta na popravisko. Bolo jej len šesť dní, keď sa po smrti otca stala Mária škótskou kráľovnou. V šestnástich pridala vďaka svadbe aj titul francúzskej kráľovnej, ale keď o dva roky neskôr ovdovela, srdce ju odtiahlo domov do Škótska. Osemnásťročné dievča muselo od začiatku obhajovať svoj trón pred rebelujúcimi škótskymi klanmi, navyše čelila otvorenému nepriateľstvu rodovo spriaznenej anglickej kráľovnej Alžbety, ktorej vládu odmietala uznať. Britské ostrovy však boli pre dve tak silné ženy príliš malé a obe to vedeli. Otázkou bolo len, ktorá z nich sa rozhodne urobiť prvý krok k eliminácii tej druhej, a ako veľmi to bude bolieť. Hrajú: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Guy Pearce, Ian Hart, David Tennant.

VB, USA 2018, slovenské titulky, MP-15

 

  1. streda 19.30 h.

     NA STRECHE

Profesor Rypar  poskytne dočasné útočisko Songovi, mladému Vietnamcovi, ktorého našiel ukrytého na streche svojho domu. Môžu však dvaja odlišní ľudia vôbec zdieľať jeden priestor tak, aby z toho nakoniec nebola katastrofa? Pomôže im v tom ich bezočivý plán? Spolužitie nie práve najpriateľskejšieho pána, nahnevaného na celý svet, ktorý mu neuchopiteľne uniká a mladíka, ktorý hľadá východisko zo zúfalej situácie v neznámom meste, prináša množstvo trecích plôch, tragikomických situácií, ale i prekvapivých nápadov a riešení. Hrajú: Alois Švehlík, Duy Anh Tran, Vojtěch Dyk, Mária Bartalos, Adrian Jastraban, David Švehlík. Réžia: Jiří Mádl.

ČR 2018, česká verzia, 100 min., MP-12

 

14.- 15. štvrtok, piatok 19.30 h.

      LETO S GENTLEMANOM

Anna prežíva so svojím manželom  každé leto v chatovej oblasti pár kilometrov za Prahou. Manželia sú spolu už snáď celú večnosť, takže ich vzťah skĺzol, ako to tak už býva, do rutiny a stereotypu. Jedného dňa sa na dedine objaví muž nazývaný Artur. Elegantný, šarmantný gentleman, ktorý je, ako všetci predpokladajú, novým majiteľom miestneho zámku. Zámok je síce skôr polorozpadnutá ruina, ale zámocký pán má s ním veľké plány. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra. Anna zažíva pocity už dlhodobo nepoznané. V úsmevnej  letnej  romanci hrajú:  Jaromír Hanzlík, Alena Antalová, Igor Bareš, Lucie Vondráčková, Tereza Kostková, Ivan Chýlková.

ČR 2018, česká verzia, 98 min., MP-12

 

  1. sobota 17.00 h. 3D
  2. nedeľa 17.00 h.

     LEGO PRÍBEH 2

Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“, a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z LEGO DUPLO®, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako to stíhajú obyvatelia znova vystavať.

USA 2018, slovenský dabing, 106 min., MP

 

  1. sobota 19.30 h. slovenský dabing
  2. nedeľa 19.30 h. slovenské titulky

   ALITA: BOJOVÝ ANJEL

Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom k životu, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Tak napríklad kyberdoktor Ido prehľadáva skládky, aby našiel funkčné súčiastky, ktoré môže implantovať ľuďom, čo o časti tela prišli. Takto objaví Alitu, poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Hrajú: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson.

USA 2019, slovenský dabing a titulky, 122 min., MP-12

 

  1. utorok 19.30 h.

     FK: STRIEDAVÁ STAROSTLIVOSŤ
Rozpad manželstva násilného otca a boj o opatrovníctvo, uprostred ktorého je dvanásťročný syn. Snímka ukazuje, že domáce násilie nie je jednoduché, že to nie je niečo čo príde a odíde. Musíte byť stále v strehu. Človek, ktorý vás ohrozuje, vás nechce nechať len tak odísť. A ak s ním máte syna, stáva sa jeho najväčšou zbraňou. Pri boji o opatrovníctvo stojí vaše svedectvo proti jemu. A sudkyňa nemusí rozhodnúť vo váš prospech. Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria a ďalší.

Francúzsko 2017, české titulky, 93 min., MP-15

 

20.- 21. streda, štvrtok 19.30 h.

NEDOTKNUTEĽNÍ

Príbeh, ktorý stojí za to vyrozprávať odznova. Film Nedotknuteľní patrí medzi príbehy, ktoré majú takú silu, že si ich ľudia pripomínajú a rozprávajú stále odznova. Úplne ochrnutý boháč z vyššej spoločnosti si za svojho opatrovateľa vyberie tú najmenej pravdepodobnú osobu. Drzého nespútaného mladíka čiernej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. So svojou verziou stretnutia dvoch ľudí z úplne rozdielnych svetov teraz prichádzajú filmoví rozprávači z Hollywoodu. Hrajú: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman, Golshifteh Farahani. Film je remakom jedného z komerčne najúspešnejších francúzskych filmov všetkých čias.

USA 2018, české titulky, 125 min., MP-12

  1. sobota 17.00 h. 3D
  2. nedeľa 17.00 h.

 

      AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudsko dračieho spoločenstva. Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubým, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucítinebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži.

USA 2019, slovenský dabing, 104 min., MP

 

23.- 24. sobota, nedeľa 19.30 h.

   OSTRÝM NOŽOM

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo – vlastnú rodinu. Roman Luknár, Ela Lehotská, Miroslav Krobot, Marián Mitaš.

SR 2019, slovenská verzia, 89 min., MP-15

 

26.- 27. utorok, streda 19.30 h.

  MRAZIVÁ POMSTA

Vitajte v Kehoe,v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na -10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi  nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking. Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektívnych románov začne po jednom likvidovať členov kartelu. A sneh na svahoch okolo mesta postupne mení svoju farbu zo žiarivo bielej na krvavo červenú…V akčnom filme hrajú: Liam Neeson, Emmy Rossum, Tom Bateman, Laura Dern, William Forsythe.

VB, USA 2019, české titulky, 118 min., MP-15

 

28.- 1. štvrtok, piatok 19.30 h.

     VŠETKO NAJHORŠIE 2

Môže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže! Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. Hororoví špecialisti z Blumhouse natočili pokračovanie hororového hitu. Vysokoškoláčka Tree bývala strašná mrcha, dokiaľ ju osud nepotrestal tým, že ju nútil opakovane prežívať rovnaký deň, na ktorého konci ju brutálne zabije  chlap v maske maskota jej univerzity.  Hrajú: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews.

USA 2019, slovenské titulky, 100 min., MP-15

 

 

 

 

 

Inzercia