LOADING

Type to search

Polícia Život

Pozor na zlodejov a vreckárov na cintorínoch

redaktor tvpk 18 októbra 2019

Začiatok novembra je čas, kedy si každoročne pripomíname našich najdrahších, ktorí už nie sú medzi nami. Je to čas, kedy navštevujeme miesta ich posledného odpočinku a v tichosti a spomienkach si uctievame ich pamiatku. Cintoríny sa v tomto období zapĺňajú návštevníkmi viac ako zvyčajne. Na miestach, kde je zvýšená koncentrácia a pohyb ľudí, dochádza často aj napriek preventívnym opatreniam ku krádežiam a protiprávnemu konaniu.

Z tohto dôvodu Mestská polícia  v Pezinku, zvýši a zintenzívni hliadkovú činnosť na všetkých cintorínoch a blízkom okolí. Aby nadchádzajúce smútočné obdobie nebolo pre niektorých ešte smutnejšie, žiadame všetkých o vzájomnú ohľaduplnosť, toleranciu a rešpektovanie nasledovných pravidiel:

  • Príručné tašky, kabelky s osobnými vecami neodkladajte na hroboch, lavičkách a nenechávajte ich bez dozoru. Majte ich vždy na očiach ! Zlodejovi stačí skutočne iba malá chvíľka vašej nepozornosti.

  • Hlavne starší ľudia, ak sa to len trošku dá, nechodievajte na cintoríny sami.

  • V žiadnom prípade, si v odstavenom vozidle nenechávajte cennosti, doklady, elektroniku ani iné veci. Vozidlo po opustení riadne uzamknite. Nezabúdajte ! Príležitosť robí zlodeja a sú medzi nami aj takí , ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú !

  • Nezabúdajte tiež na svoju bezpečnosť na cestách a v ich blízkosti dodržiavajte zásadu „vidieť a byť videný“. Používajte na svojom oblečení „ reflexné prvky”

 

Ak máte pocit ohrozenia, ak ste boli okradnutí, alebo ste boli svedkom protiprávneho konania, volajte Mestskú políciu Pezinok 159, 033/6901182

Inzercia