LOADING

Type to search

Samospráva Život

Pezinok sa pridal k samosprávam pomáhajúcim Prešovu

redaktor tvpk 19 decembra 2019

Tragické udalosti spôsobené výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove spojili Slovensko. Mnohé mestá sa rozhodli pomôcť obyvateľom, ktorých tragédia zo 6. decembra priamo zasiahla, poskytnutím finančnej podpory. K pomáhajúcim samosprávam sa pridal aj Pezinok.

 

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 16. decembra, poslanci schválili uznesenie o poskytnutí finančnej pomoci mestu Prešov v celkovej výške 10 000 €. Finančná dotácia je určená obyvateľom Prešova, ktorých sa nešťastné udalosti dotkli. Zároveň bol zo solidarity k mestu Prešov zrušený tohtoročný silvestrovský ohňostroj. Časť dotácie tak ide do Prešova aj z týchto finančných prostriedkov.

 

„Vo vedení mesta si veľmi dobre uvedomujeme, že silvestrovský ohňostroj bol v našom meste každoročnou tradíciou. Nerozhodovalo sa nám preto ľahko. Týmto gestom však chceme vzdať úctu obyvateľom bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove, ktorí túto obrovskú tragédiu neprežili, aj tým, ktorí prežili, ale v priebehu krátkej chvíle prišli o všetko – o strechu nad hlavou, o svoj majetok aj o svoje spomienky. Pevne verím, že toto naše rozhodnutie Pezinčania pochopia a stotožnia sa s ním. Chcem poďakovať všetkým obyvateľom Pezinka, že naše mesto môže do Prešova v posledný deň roka vyslať takýto signál spolupatričnosti,“ uviedol k rozhodnutiu mesta Pezinok jeho primátor Igor Hianik.

 

„Dovoľte mi zároveň touto cestou poďakovať pánovi Jozefovi Takáčovi, konateľovi spoločnosti Pyrostar s.r.o., ktorý nám vyšiel v ústrety a akceptoval zrušenie objednávky mesta na silvestrovský ohňostroj bez nároku na preplatenie priamych nákladov. Vážim si toto jeho gesto,“ dodal Igor Hianik.

 

Ľuďom z bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove môžete stále pomôcť aj Vy, milí Pezinčania. Ďakujeme všetkým, ktorí už pomohli buď vo forme individuálneho finančného príspevku, alebo akýmkoľvek iným spôsobom.

 

Číslo účtu:
SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilný symbol: 6122019

Údaje pre zahraničné platby:
Príjemca: MESTO Prešov
Adresa: Hlavná 73, Prešov
BIC (SWIFT): CEKOSKBX

 

ZDROJ: FB Mesto Pezinok

FOTO: Oficiálna FB stránka mesta Prešov

Inzercia