LOADING

Type to search

cestovný ruch Projekty Samospráva Život

Nová vyhliadková veža nad obcou Jablonec

redaktor tvpk 29 mája 2019

Nad Jabloncom vyrástla nádherná 11 m vysoká vyhliadková vežička s altánkom a obecnou vínnou pivnicou. Do jej stavby sme dali kus srdca, prispeli na ňu mnohí obyvatelia regiónu vo verejnej zbierke a teraz nastal čas jej slávnostného otvorenia. Vyhliadková veža je v blízkosti náučno – poznávacieho chodníka, ktorý spája obce Cífer – Jablonec – Budmerice, Trnavský kraj s Bratislavským. Chodník je aj súčasťou Svätojakubskej pútnickej cesty známej aj ako Camino de Santiago.

 

 

 

Slávnostné otvorenie novej vyhliadkovej veže s altánkom a obecnou vínnou pivnicou sa v Jablonci uskutoční v sobotu 1. júna 2019 o 16:00 hodine. Zároveň sa bude konať slávnosť posvätenia obnovenej kaplnky sv. Vendelína, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti vyhliadkovej veže.  Pripravené je pre vás občerstvenie a ochutnávka vín miestnych vinárov.

 

 

 

Vyhliadková vežička sa nachádza v Jablonci, v strede obce sa odbočí na smerovníkoch na Obecný úrad, kde je možnosť parkovania. Zvyšok cesty sa ide už pešo, cca 300 metrov po poľnej ceste. Terén je nenáročný s miernym stúpaním, zjazdný aj pre kočiare, či bicykle.

Inzercia