LOADING

Type to search

Kultúra Literatúra

Michal Kubovčík bude hosťom Literatúry v Radnici

redaktor tvpk 08 apríla 2019

V pondelok 8. apríla 2019 bude hosťom Veroniky Šikulovej v Literatúra v Radnici herec Michal Kubovčík, ktorý bude hovoriť o vtipnom edukačnom projekte BAŠTRNG.

 

 

Dokázal už neraz presvedčiť, že sa mu nielen situačný humor, imitácia ale aj herecké umenie „zažrali” hlboko pod kožu. Nenútene. S vtipným edukačným projektom Baštrng prezentuje nie veľmi populárnu povinnú literatúru tak brilantne, že si ním získal obdiv nielen mnohých pedagógov, ale najmä mladej generácie. Jeho stvárnenie komických postáv je až očarujúco prirodzené a autentické. Vďaka tomu môžeme konštatovať, že Michal Kubovčík sa stal – napriek svojmu mladému veku – prirodzenou osobnosťou svojho remesla.

 

 

 

Narodil sa 17. mája 1980 v Bratislave a spolu s rodičmi a dvoma sestrami vyrastal v Rači. Vyštudoval herectvo na VŠMU, po ktorej pôsobil ako herec Divadla Andreja Bagara v Nitre, v Radošinskom naivnom divadle a ako hosť v Slovenskom národnom divadle a v Štúdiu L+S. Účinkoval v mnohých filmových a televíznych projektoch a spolu s manželkou – herečkou Zuzanou Kubovčíkovou-Šebovou majú syna Rudka.

 

 

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fondu na podporu umenie, hlavný partner podujatia.

Inzercia