LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Hráči 1. SFGK Carpathians Slovakia v reprezentácii Slovenska premiérovo na EURO FOOTGOLF 2019 v Anglicku

redaktor tvpk 25 septembra 2019

Reprezentačný národný tím Slovenska pod hlavičkou Slovenskej FootGolfovej Asociácie (SFGA) sa zúčastní na 2. majstrovstvách Európy štátov vo FootGolfe pod názvom EURO FOOTGOLF 2019, ktoré sa za účasti 16 európskych družstiev budú konať 27.- 29. septembra v Anglicku. V rezorte Magnolia Park pri Oxforde bude slovenský národný tím hrať ako nasadený na čele skupiny C na základe predchádzajúceho umiestnenia vo svetovom rebríčku FIFG, vďaka čomu Slovensko patrí popri domácej Veľkej Británii, Francúzsku a Holandsku k favoritom šampionátu. Titul z prvého EURO FOOTGOLF 2017 obhajuje domáci tím Veľkej Británie. Do C skupiny vylosovali Slovákom Maďarsko, Nórsko a Luxembursko. Zo skupiny do štvrťfinále postupujú prvé dva tímy.

 

V národnom výbere Slovenska budú hrať hráči pezinského klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia Tomáš Kikuš, Tomáš Tengeri, Branislav Thron a ako člen výpravy Rastislav Blaško.

 

 

Vo štvrtok je tréningový deň. Prvý zápas odohrá Slovensko v piatok dopoludnia od 8.30 hod s Luxemburskom a o 14.00 hod s Nórskom. V sobotu bude od 8.30 hod bojovať o prvenstvo s Maďarskom a štvrťfinále popoludní. Semifinálové zápasy sú na programe v nedeľu dopoludnia a popoludní zápas o 3. miesto a finále.

 

 

Na 18 jamkovom ihrisku sa hrá o 6 bodov, o ktoré budú bojovať proti sebe traja jednotlivci a tri dvojice zo súperiacich tímov. V prípade nerozhodného výsledku o víťazovi rozhoduje lepší počet víťazných jamiek.

 

 

Národný tím Slovenska tvoria: Tomáš Bartko (kapitán), Juraj Gubáni, Tomáš Kikuš, Dušan Vangel, Martin Šimončič, Patrik Pomichal, Peter Gardian, Martin Galajda, Branislav Thron, Tomáš Tengeri, Samuel Horváth a člen výpravy Rastislav Blaško.

 

 

Skupina A: Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Team X
Skupina B: Veľká Británia, Taliansko, Belgicko, Slovinsko
Skupina C: Slovensko, Maďarsko, Nórsko, Luxembursko
Skupina D: Holandsko, Švajčiarsko, Írsko, Švédsko

Inzercia