LOADING

Type to search

FootGolf Šport

Historické dvojité víťazstvo Pezinčanov v 1. kole Slovenského FootGolfového Pohára

redaktor tvpk 25 apríla 2019

Po prvý raz v histórii hrania súťaží vo FootGolfe na Slovensku od roku 2015 zvíťazil v niektorej z kategórii hráč z Pezinka, a to hneď dvaja hráči v dvoch kategóriách. Dokonca, pri tomto famóznom výsledku hrali spoločne v štvorčlennom flajte v 1. kole Slovenského FootGolfového Pohára.  Na dôvažok na 9- jamkovom footgolfovom ihrisku na Čiernej Vode v Chorvátskom Grobe, najbližšom footgolfovom ihrisku k Pezinku, teda skoro ako doma.

Pezinčan Rastislav Blaško (na snímke v modrom) z pezinského klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia v kategórii Muži nad 46 rokov – seniori s výsledkom 70 kopov (-2)  a Viktor Žákovič (v zelenom) z klubu FG Senec v kategórii Amatéri s 71 kopmi (-1) na 72-párovom ihrisku.

Pezinský klub 1. SFGK Carpathians Slovakia v tomto kole obsadil v súťaži klubov 2. miesto.

Slovenský FootGolfový Pohár sa hráva na Slovensku na 9 -jamkových ihriskách po dve kolá a je zaradená v renkingu FIFG (Federation of International FootGolf) bodovo ako FIFG 50. V tomto roku sa odohrá 6 kôl, započítavať sa bude najlepších 5.

Pohár sa hrá ako druhá súťaž popri Slovenskej FootGolfovej Tour na 18-jamkových ihriskách, v renkingu ako FIFG 100, v tomto roku sa odohrá 8 kôl a započíta sa najlepších 6.

Renkingovo najvýznamnejším samostatným footgolfovým turnajom na Slovensku je Slovak Open FIFG 500, ktorý sa prebehne 10.-12. mája v Bernolákove. Je jedným z 13 turnajov FIFG 500 vo svete.

zdroj: 1. SFGK Carpathians Slovakia

Inzercia