LOADING

Type to search

Hudba Kultúra

Festival Eugena Suchoňa v Pezinku

redaktor tvpk 14 októbra 2019

Po dvoch rokoch Pezinok opäť otvorí brány mladým hudobníkom z celého Slovenska. Náš vzácny rodák, ktorého meno festival nesie, v Pezinku prežil svoju mladosť a študentské roky, počas ktorých sa aktívne zapájal do kultúrneho a športového života mesta. Neskôr – už ako profesionálny skladateľ – sa stal tvorcom slovenskej národnej hudby. Svojou tvorbou zahŕňajúcou takmer 100 hudobných diel (medzi ktorými sa zvlášť vynímajú opery Krútňava a Svätopluk), si získal uznanie v mnohých krajinách po celom svete.

 

 

 

24. a 25. októbra vždy o 18:00 hodine v Spoločenskej sále Domu kultúry v Pezinku nás čakajú dva skvelé koncerty, na ktorých sa predstavia víťazi národných a medzinárodných súťaží základných umeleckých škôl z celého Slovenska (Košice, Prešov, Michalovce, Nová Baňa, Martin, Púchov, Bojnice, Trnava, Šamorín, Bratislava, Pezinok…). Ich výkony bude pozorne sledovať odborná porota – pedagógovia z konzervatórií a VŠMU (Mgr. art. Peter Pažický, ArtD., Mgr. art. Marta Braunsteinerová, Mgr. art. Robert Karvay) – ktorá na záver festivalu vyhlási laureátov v sólovej a komornej hre.

 

 

 

Ako hosť programu vystúpi Laureát 12. ročníka Festivalu Eugena Suchoňa – klavirista Pavol Bohdan Zápotočný, náš kolega – klavirista Ivan Koska a tešíme sa, že naše pozvanie prijalo aj komorné združenie z Holandska z mesta Voorburg.

 

 

 

Dátum:   24. 10. 2019 – 25. 10. 2019, 18.00 h
Miesto:   Dom kultúry (Spoločenská sála)
Kontakt: Pezinské kultúrne centrum; tel.: 033/641 39 49, e-mail: dkpezinok.info@gmail.com

Inzercia