LOADING

Type to search

Kultúra Literatúra

Dnes Literatúra v Radnici s Denisou Fulmekovou

redaktor tvpk 06 mája 2019

Denisa Fulmeková – finalistka Anasoft litera 2019 bude hosťkou LITERATÚRY V RADNICI v pondelok 6. mája 2019 o 19:00.

 

 

Vstup je voľný, no v pezinskej Radnici si treba si vopred rezervovať stôl na tel. č.: 033 641 40 09. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner podujatia.

 

 

DENISA FULMEKOVÁ po vysoko hodnotenom titule Konvália napísala v minulom roku knihu Doktor Mráz (vydal Slovart), s ktorou sa opäť dostáva do finále prestížnej súťaže prozaikov Anasoft litera.  Kniha Doktor Mráz mapuje genézu krutosti a boja o moc, túžbu obyčajných ľudí zbohatnúť a vlastniť majetok niekoho druhého, protekcionizmus slovenského vojnového režimu i nenávisť medzi samotnými uzurpátormi moci. Hoci sú dejisko príbehu a osudy vymyslené, Fulmekovú inšpirovali skutočné udalosti zachytené na stovkách strán archívnych dokumentov, ktoré preštudovala.

 

 

ANASOFT LITERA je najlepšie ohodnotená slovenská literárna cena za pôvodnú prózu vydanú v uplynulom roku, ktorá kladie dôraz nielen na finančnú odmenu pre autora najlepšej knihy (10 000 eur), ale predovšetkým na propagáciu desiatich kníh, ktoré porota vyhlasuje na jar. Výsadou Anasoft litery je predovšetkým automatická nominácia všetkých slovenských prozaických titulov a každoročná zmena poroty. Ocenenie vzniklo v roku 2006.

Inzercia