LOADING

Type to search

Kino Kultúra

Divoké letné kino v Schaubmarovom mlyne aj tento štvrtok

redaktor tvpk 22 júla 2019

Film, ktorý nenásilne spája chladné pozorovanie a nezvyčajnú emocionalitu ťaží z výraznej vizuálnosti: z precíznych geometrických kompozícií, neokázalého prelínania lyrickosti a brutality, symbolického využitia farieb i sústredenej práce s hercami. Je to celkom pochopiteľné, že si práve tento film, ktorý medzi riadkami a pomocou snových metafor hovorí o mnohých súčasných spoločenských traumách.

 

 

O tele a duši (Testről és lélekről​), Maďarsko, 2017, 116 min.

Maďarský film O tele a duši, prostredníctvom ktorého sa režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlhých osemnástich rokoch na medzinárodnú scénu, je nekonvenčná love story dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, postupne ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela.

Príďte k nám stráviť štyri filmové letné večery počas júla a augusta. V spolupráci s filmovým publicistom a dramaturgom Tomášom Hudákom prinášame výber silných filmov, ktoré v sebe prepájajú témy súvisiace s  výstavou Do divočiny a prostredím mlyna. Hodinu pred každým premietaním otvoríme výstavu Do divočiny ako predohru k filmu.

 

Vstupné: 4 €.

 

Dátum:   25. 07. 2019, 21.15 h
Miesto:   Schaubmarov mlyn
Kontakt: Zuzana Palicová, Schaubmarov mlyn; tel.: 0902 366 416, e-mail: edu.schaubmarovmlyn@sng.sk

Starší článok
Novší článok

Inzercia