LOADING

Type to search

Kultúra

Apríl v Schaubmarovom mlyne v Pezinku

redaktor tvpk 28 marca 2019

Marec v Schaubmarovom mlyne

PROGRAM:

 

  1. 4. 2019, 10.00 – 14.00

Náš trh

Príďte si v sobotu nakúpiť a stráviť príjemný čas do Schaubmarovho mlyna na „náš TRH“. Prvý tohtoročný zážitkový (a nielen) potravinový trh organizujeme v spolupráci s miestnym združením medzinárodného hnutia Slow Food Pressburg a prinesieme do mlyna regionálne farmárske potraviny a dobré jedlo. Chystáme aj program pre rodiny s deťmi a prehliadky Schaubmarovho mlyna.

www.slowfoodpressburg.sk

 

  1. 4. 2019, 16.00 – 17.30

Príbeh slovenskej keramiky

Kurátorský výklad Vierky Kleinovej

Popoludnie v prvú aprílovú nedeľu bude patriť keramike a rozlúčke s výstavou Z kruhu von – moderná a súčasná slovenská keramika. Súčasťou (takmer) finisážovej akcie v mlyne bude komentovaná  prehliadka kurátorky výstavy Viery Kleinovej a hudobný vstup Martina Vanka – jedného z účastníkov výstavy, autora výnimočného konceptu porcelánovej gitary a hudobníka.

Vstup voľný

  1. 4. 2019, 15.30 – 17.00
    Umenie v zaváraninovej flaši
    rodinný program pre deti od 7 rokov
    Môže sa zmestiť myšlienka či zážitok do zaváraninovej flaše? Dá sa k spomienke priradiť tvar alebo farba? Na výstave Z kruhu von preskúmame ako umenie uchopuje spomienky, emócie, skúsenosti či plynutie času. V ateliéri skúsime odliať našu vlastnú skúsenosť do krehkej sadry.
    Workshop je obsahovo a technicky náročnejší a je určený pre rodiny s deťmi od 7 rokov.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné

Kapacita programu je obmedzená, je potrebné sa prihlásiť: daniela.siandorova@sng.sk

 

  1. 4. 2009, 13.30 – 16.30
    Sobotná špacírka

vychádzka pre rodiny s deťmi
Na aprílovú špacírku sme pre vás pripravili nenáročnú okružnú cestu (3,2 km.), ktorá nás pomedzi vinohrady pezinského chotára zavedie do malého lesíku nad Kušičdorfskú dolinu, na miesto s krásnym výhľadom, k málo známej Cajlanskej kalvárii. Cesta vedúca ku kalvárii je asfaltová, takže rodičia s kočíkmi, deti na odrážadlách a kolieskové kone sú vítané. Výlet ukončíme návratom na Schaubmarov mlyn, kde vám radi ponúkneme kávu, čaj a koláč.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné

Pre veľký záujem je nutné prihlásiť sa na uvedené podujatie .

28. 4., 15.30 – 17.00
Umenie na zjedenie
rodinný program pre deti od 4 rokov
Prejdeme mylnom hore aj dole, zistíme ako fungovala mlynská technológia a mlynárske remeslo, ako sa vyrábala múka v minulosti a ako dnes. Ateliér zmeníme na pekáreň, múku na výtvarný materiál, cesto na sochársku hmotu a chleba na umenie.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné

Kapacita programu je obmedzená, je potrebné sa prihlásiť: daniela.siandorova@sng.sk

 

Galéria výtvarného umenia

Z kruhu von. Moderná a súčasná slovenská keramika

  1. 5. 2018 – 14. 4. 2019
    Kurátorka: Viera Kleinová

Slovenská keramika si status vitálneho a otvoreného výtvarného média sústredene buduje od 50. rokov 20. storočia. Výstava Z kruhu von túto cestu sleduje jednak z charakteristicky keramických pozícií – témami ako nádoba, tanier, figúra, ale aj prienikmi do polohy objektu či inštalácie. Základom výberu je zbierka keramiky SNG, ktorá je koncentrovaným náhľadom hlavne do ateliérovej tvorby uplynulých dekád. Protagonistom modernej slovenskej keramiky okrem toho na výstave sekundujú mladí, nastupujúci aktéri domáceho keramického dizajnu a umenia.

 

Inzercia