LOADING

Type to search

Projekty Samospráva Voľný čas Život

Aj Pezinok je súčasťou Európskeho týždňa mobility

redaktor tvpk 19 septembra 2019

V pondelok 16. septembra sa začal Európsky týždeň mobility (ETM), ktorý potrvá do nedele 22. septembra. Tento rok sa nesie v znamení témy Bezpečná chôdza a cyklistika so sloganom Prejdime sa spolu.

 

Mesto Pezinok sa pridalo k zaregistrovaným samosprávam a v rámci ETM pripravilo program na ulici M. R. Štefánika. Ulica bude od piatka 20. septembra od 12.00 h do soboty 21. septembra do 23.00 h uzatvorená a ponúknutá pešej verejnosti na športové a voľnočasové aktivity. Pezinčania môžu tak využiť Štefáničku na hranie futbalu, kolobežkovanie, korčuľovanie, či loptové hry a iné pohybové činnosti a premeniť tak frekventovanú ulicu plnú áut na ihrisko.

 

Súčasťou programu je Mestský komunitný piknik naplánovaný na sobotu 21. septembra v čase od 10.00 do 17.00 h. Autá nahradia stoly, ku ktorým si Pezinčania môžu v zmysle hesla Sadnime si za jeden stôl zasadnúť spolu so zástupcami a poslancami mesta a spoločne  prediskutovať cyklistický a peší pohyb i život v meste. Na poobedie je pripravené ťahanie hasičského auta v zmysle druhého hesla podujatia Pezinok ťahá za jedno lano.

 

ETM každoročne podporuje viac než 54 krajín, ktoré sa počas týždňa od 16. do 22. septembra snažia motivovať jednotlivcov, aby si na svoju prepravu volili hromadnú dopravu, pešiu chôdzu či cyklistku, a spoločne tak zlepšili kvalitu ovzdušia a života pre obyvateľov.

Inzercia