LOADING

Type to search

FootGolf Šport

1.SFGK Carpathians Slovakia získal prvé klubové víťazstvo v Slovenskom FootGolfovom Pohári

redaktor tvpk 19 júna 2019
Po dvoch druhých miestach v prvom a treťom kole sa footgolfisti klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia dočkali prvého víťazstva v súťaži tímov vo 4. kole  Slovenského FootGolfového Pohára FIFG 50, ktoré sa hralo 16. júna v Koši pri Prievidzi. O víťazstvo v 4. kole pohára sa postarali svojimi výkonmi štvorica hráčov Pavel Podobník, Branislav Thron, Tomáš Tengeri a Jozef Blaško. Klub sa tak vyhupol tak do čela osemčlenného pelotónu súťaže klubov. Do konca Pohára sa odohrajú ešte dve kolá, 3. augusta v Trnave a finále 5. októbra v Tomášove.
V tomto kole prvým hráčom 1.SFGK Carpathians Slovakia na pódiu v kategórii Absolut a muži Pohára sa stal Pavel Podobník (na foto vľavo, s ním Viliam Nemčko, prezident Slovenskej FootGolfovej Asociácie), ktorý po finálovom rozstrele troch hráčov vybojoval 2. miesto. Na ďalších miestach skončili: 7. Branislav Thron, 12. Tomáš Tengeri a 15. Jozef Blaško, čím si pripísali aj body do celkovej tabuľky Pohára a svetového renkingu World Tour 2019.
Slovenská FootGolfová Asociácia organizuje na Slovensku dve súťaže: Slovenská FootGolfová Tour, renking FIFG 100, 8 kôl na 18-jamkových ihriskách a Slovenský FootGolfový Pohár, renking FIFG 50, 6 kôl na 9-jamkových ihriskách po dve hry. V júli bude pokračovať sezóna dvomi kolami Tour na dvoch ihriskách vo Vysokých Tatrach vo Veľkej Lomnici a Veľkom Slavkove.

Inzercia