LOADING

Type to search

Iná udalosť Kultúra Pre deti Výstava

Zima v Schaubmarovom mlyne

redaktor tvpk 06 novembra 2018

Zima v Schaubmarovom mlyne

11.11. 2018 / 16.00 – 17.00 – Príbeh slovenskej keramiky / Lektorský výklad na výstave
Lektorský výklad vám predstaví príbeh slovenskej keramiky od 50. rokov 20. storočia až po súčasnosť, od kľúčových protagonistov slovenskej modernej keramiky po mladých, súčasných aktérov keramického dizajnu a umenia. Priblíži vám médium hliny, jeho archaický pôvod i vysokú technickú náročnosť. Na výstave sa sústredíme na ateliérovú keramiku, ktorá spája tradičné technológie s individuálnym umeleckým prístupom. Výstavou vás prevedie Marcela Kvetková, dlhoročná lektorka SNG.
Vstupné: 3€ / 1,5€

18.11. 2018 / 15.30 – 17.00 – Rukolapne/ workshop keramiky
Môže byť umenie užitočné? Kto má za úlohu vymyslieť, ako budú vyzerať veci, ktoré bežne doma, v práci či v škole používame? Na výstave Z kruhu von spoznáme  keramické formy a tvary od tanierov a nádob až po umelecké experimenty. Budeme skúmať netradičné vzory umeleckých diel, ktoré nám poslúžia ako inšpirácia v ateliéri. Na workshop sa netreba prihlasovať, stačí len prísť.
Vstupné: 4 € dieťa

2.12. 2018 / 15.30 – 16.30 – Detský expres: Z kruhu von
Na Výstave Z kruhu von spoznáme spolu keramické formy a tvary – tanierov a nádob, ktoré bežne používame, až po umelecké experimenty. Umelci sú totiž často aj vedcami, skúmajú materiál s ktorým pracujú a objavujú nové postupy ako tvoriť. Zistime spolu čo sa dá robiť s keramikou okrem točenia na kruhu a čo v našom každodennom živote môže mať keramické súčiastky.
Vstupné: 4 € dieťa

8.12. 2018 / 11.00 – 18.00 – Vianočný štrng
Náš trh a všeličo vianočné v Schaubmarovom mlyne. Poďte sa (pred)vianočne stretnúť! Na treťom tohtoročnom Našom trhu dobre nakúpite – budú remeselné potraviny a produkty od regionálnych predajcov. Prevedieme vás celým mlynom, deťom sa postaráme o program a na večer chystáme koncert. Vezmite kamarátov a známych a príďte sa k nám najesť a štrngnúť si pohárom punču. Vstupné na trh a sprievodný program je dobrovoľné. Vstupné do mlyna 2/1€

 

Inzercia