LOADING

Type to search

Kultúra Výstava

Spoločenstvo úľa

redaktor tvpk 12 októbra 2018

Schaubmarov mlyn, SNG – Slovenská národná galéria a Vysoká škola výtvarných umení pripravili prezentáciu výsledkov sympózia a vernisáž dočasnej výstavy Spoločenstvo úľa, ktorá sa uskutoční v sobotu 13. októbra o 16.00 h v areáli Schaubmarovho mlyna v Pezinku.

Sochárske sympózium Spoločenstvo úľa prebiehalo počas siedmich dní od 12. do 18. septembra v Schaubmarovom mlyne. Inšpiráciou pre zúčastnených umelcov v zostave Radovan Čerevka, Anton Čierny, Dávid Demjanovič, Katarína Hládeková, Patrik Kovačovský, Jaroslav Kyša, Martin Piaček a Juraj Rattaj bol včelí úľ ako dokonalá, komplexná a zároveň krehká existencia.

Počas vernisáže vystúpia hudobníci Stroon a Brano Dugovic (klarinet). Výstava a vernisáž Spoločenstvo úľa sa budú konať v novoobnovenom sade pri Schaubmarovom mlyne. Bude to po niekoľkých mesiacoch opäť príležitosť nahliadnúť doň.

Sympózium organizuje Ateliér priestorových komunikácií + a Katedra intermédií na VŠVU v spolupráci so Schaubmarovým mlynom SNG. Viac informácií o sympóziu a účastníkoch: https://www.sng.sk/sk/pezinok/program/rezidencie/spolocenstvo-ula

Inzercia