LOADING

Type to search

Projekty Život

Malokarpatský expres opäť na cestách

redaktor tvpk 22 novembra 2018

Štvrtý novembrový víkend sa ponesie v duchu vína a gastronómie. Tradičné vinárske podujatie Deň otvorených pivníc 2018 sa uskutoční od piatku 23.11.2018 v čase od 14:00 do 21:00 a sobotu 24.11.2018 od 12:00 do 21:00 hodiny na Malokarpatskej vínnej ceste. Chutnať sa budú tak mladé, tohtoročné vína ako aj vína minulých ročníkov či archívne.

„Ide o tradičné podujatie, kedy malokarpatskí vinári prezentujú svoju celoročnú prácu vo vinici a delia sa o výsledok. Pokiaľ máte čas a chuť môžete spojiť príjemné s užitočný a vybrať sa do najkrajších pivníc Malokarpatského regiónu, kam sa môžete odviesť turistickým autobusom Malokarpatským expresom a cestou spoznať aj krásy a zaujímavosti Malých Karpát,“ pozýva na podujatie predseda BSK Juraj Droba.

19. ročník obľúbeného podujatia otvorí návštevníkom 169 pivníc v 29 mestách a obciach pod Malými Karpatmi. Najväčší počet historických pivníc nájdu vo Svätom Jure, potom v Pezinku a Modre. Počas dvoch dní budú otvorené aj najväčšie stredoeurópske pivnice Hradu Červený Kameň, kde si zároveň budete možné vypočuť mimoriadny výklad o histórii pivníc.

Už tradične zabezpečil Bratislavský samosprávny kraj spoločne s autobusovým dopravcom Slovak Lines pre turistov a návštevníkov podujatia turistický autobus Malokarpatský expres, ktorý ich kyvadlovo odvezie do vybraných miest a obcí a to na trase Bratislava – Svätý Jur –Pezinok – Vinosady –Modra – Dubová – Častá –Doľany a späť. Autobus odchádza z autobusovej stanice Mlynské Nivy z nástupišťa č.4. Prvý pôjde z AS Mlynské nivy v piatok o 11:30, ďalší o 14:35, 17:35 a posledný spoj do Malokarpatska vyrazí o 20:10 hodine. Cena celodenného lístka je 4 € a cena jednorazového (jedna cesta) 2,50 €. Cestujúci si lístky zakúpia priamo u vodiča.

Inzercia