LOADING

Type to search

Kultúra Výstava

Lektorský výklad k výstave Z kruhu von

redaktor tvpk 05 novembra 2018

Srdečne Vás pozývame na lektorský výklad k výstave Z kruhu von, ktorý sa uskutoční v nedeľu 11. novembra 2018 o 16.00 v priestoroch Schaubmarovho mlyna v Pezinku.

Nedeľný výklad vám predstaví príbeh slovenskej keramiky od 50. rokov 20. storočia až po súčasnosť, od kľúčových protagonistov slovenskej modernej keramiky po mladých, súčasných aktérov keramického dizajnu a umenia. Priblíži vám médium hliny, jeho archaický pôvod i vysokú technickú náročnosť a najmä ATELIÉROVÚ keramiku, ktorá spája tradičné technológie s individuálnym umeleckým prístupom. Výstavou vás prevedie Marcela Kvetková, dlhoročná lektorka SNG.

Schaubmarov mlyn je súčasťou Slovenskej národnej galérie. Ide o jediný zachovalý potočný mlyn na Slovensku s funkčnou mlynskou technológiou. Okrem expozície o mlynárstve sa tu nachádza aj galéria výtvarného umenia, ktorá sa od roku 1997 do roku 2017 zameriavala na prezentáciu insitného umenia. Od polovice roku 2017 v nej dostáva priestor najmä moderné a súčasné umenie a dizajn. Mlyn sa okrem uchovávania kultúrneho dedičstva a prezentácie výtvarného umenia venuje organizovaniu sprievodných podujatí zameraných na vizuálne umenie, prírodu, životné prostredie, remeslá a jedlo. Súčasťou areálu mlyna je aj ovocný sad, obchod s knihami a kaviareň v ktorej vám radi ponúkneme kávu, čaj a koláče.

 

Inzercia