LOADING

Type to search

Cestovanie Projekty Voľný čas Život

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť v Pezinku

redaktor tvpk 12 novembra 2018

Cestovateľský festival s prednáškami, premietaním, spoznávaním čara blízkych i ďalekých kultúr zavíta opäť do Pezinka  a to v utorok 27. novembra 2018. Vďaka podpore Nadácie Revia máme pre vás tento rok výnimočné cestovateľské prezentácie v 3D! Áno, na očiach budete mať 3D okuliare a fotografie uvidíte priestorovo.      3D cestovateľské prezentácie po prvýkrát v Pezinku

PROGRAM:

18:00 Matěj Boháč – Ladakh
Pásmo stereofotografií z cesty do svojráznej himalájskej oblasti na úplnom severe Indie, vklinenej medzi Tibet a Pakistan. Hrebene hôr do tejto krajiny nikdy nevpustia vlhké monzúnové mraky, a tak je celé územie vysokohorskou púšťou, oživenou len zelenými stuhami pozdĺž ľadovcových riek, ktorá vo svojej nehostinnosti umožnila vzniknúť pozoruhodnej a svojbytnej miestnej kultúre.
Záplavy trepotajúcich sa modlitebných vlajočiek nás prevedú cez päťtisícové priesmyky. Navštívime buddhistické kláštory na vrcholkoch rozoklaných skál. Budeme sa túlať odľahlými horskými údoliami v žiariacich jesenných farbách, ktorými se nesie spev roľníkov. Nahliadneme aj do domácnosti srdečných horalov, popíjajúcich slaný čaj s jačím maslom.

19:00 prestávka

19:20 Matěj Boháč – Nórsko
Dva týždne v pustatine národného parku Hardangervidda a k tomu ďaleká a nízkonákladová cesta vlakmi a loďami tam a späť. Mimo niekoľkých zaujímavých miest po ceste nás čakajú predovšetkým nedozerné a pusté hory, v ktorých si užijeme vrtochy severského počasia, aké tu majú na samom konci leta. Na projekciu stereofotografie si prineste teplé a nepremokavé oblečenie a železnú zásobu jedla!

Vstupné:
– 6 € v predpredaji
– 7 € na mieste
– 6 € na druhú prezentáciu na mieste

ORGANIZÁTORI: OZ Cestou-necestou Michal Knitl v spolupráci s Pezinským kultúrnym centrom.

Viac na: https://www.cestounecestou.sk/podujatia/pezinok-27-11-2018/

Inzercia