LOADING

Type to search

Iná udalosť Kultúra Pre deti

Program v Schaubmarovom mlyne – január a február 2019

redaktor tvpk 09 januára 2019

JANUÁR

13. 1. 2019 / 15.00 – 17.00 – Tech Mech: Ilúzia pohybu / workshop
Dnes populárne gif animácie nie sú len výdobytkom počítačov. O rozpohybovanie obrázkov sa ľudia pokúšali dávno predtým a my si vyskúšame dva príklady, ako na to aj bez počítača! Spolu si zostrojíme jednoduchý taumatrop alebo zložitejší fenakistoskop, ktorý môže mať až 24 obrázkov.

Workshop je vhodný pre deti od 8 rokov.
Vstupné: 5 € dieťa
Na workshop sa netreba prihlasovať, stačí len prísť.

 

20. 1. / 16.00 – 17.30 – Príbeh slovenskej keramiky / lektorský výklad
Lektorský výklad vám predstaví príbeh slovenskej keramiky od 50. rokov 20. storočia až po súčasnosť, od kľúčových protagonistov slovenskej modernej keramiky po mladých, súčasných aktérov keramického dizajnu a umenia. Priblíži vám médium hliny, jeho archaický pôvod i vysokú technickú náročnosť. Výstavou vás prevedie Marcela Kvetková, dlhoročná lektorka SNG.
Vstupné: 3 €/1,5 €

 

25. 1. / 18.30 – 19.30 – Mesto!?. Pezinok ako ideálne miesto pre život / diskusia
Cyklus mestských debát s Monikou Kompaníkovou a hosťami. Aké je ideálne mesto pre život? Je takým mestom Pezinok? Kde sú jeho rezervy a ako môže mestu pomôcť občianska participácia? Debata o tom, ako budovať zdravé, moderné, otvorené a príjemné mesto so zakladateľkou niekoľkých lokálnych iniciatív a poslankyňou za Raču Lenkou Antalovou Plavuchovou a s urbanistom, aktivistom a novým primátorom Pezinka Igorom Hianikom.
Vstupné dobrovoľné

 

27. 1. / 15.30 – 17.00 – Ušité na mieru / rodinný program
Majú keramikárstvo, mlynárstvo a krajčírstvo niečo spoločné? Všetky tieto tri staré remeslá spoločne preskúmame a nakoniec ich tvorivo spojíme výrobou vlastných šitých vrecúšok na chlieb.
Program je vhodný pre deti od 4 rokov.
Vstupné: 4 € 1 dieťa, 1 rodič; 7 € rodinné vstupné

 

FEBRUÁR

3. 2. / 15.30 – 17.00 – Transfer / rodinný program
Práca s glazúrami, maľovanie keramiky či prenos dizajnu na jej povrch je alchýmiou, technicky i časovo náročným procesom. Naša dizajnérka Niki vás naučí „domácu“ techniku trasferu obrázku na keramiku a lektorka Danka vás prevedie výstavou Z kruhu von, na ktorej preskúmame rôzne spôsoby povrchovej úpravy keramických diel a predmetov.
Vstupné: 4 € dieťa; 7 € rodinné vstupné

 

6. 2. / 17.00 – 19.00 – Na kus reči o Schaubmarovom mlyne / rozhovor
Chcete vedieť viac o tom, na čom pracujeme a čo plánujeme v Schaubmarovom mlyne? Príďte sa nás opýtať! Na kus reči je pravidelný formát, počas ktorého sa priamo od nás môžete dozvedieť o našich aktivitách – rekonštrukcii, programoch alebo o našom sade. Vo februári bude k dispozícii nielen tím Schaubmarovho mlyna, ale aj architekti z ateliéru JRKVC.

 

10. 2. / 15.30 – 17.00 – Zimné mini záhradky / workshop
Zmestí sa les do fľaštičky? Celý nie, no kúsok, ktorý nám bude robiť počas zimy radosť, určite áno. Príďte si s nami vytvoriť jednoduchú zimnú záhradku, ktorá sa vojde aj na písací stôl. Prejdeme sa sadom, porozprávame sa o ekosystéme našej planéty a jeden miniatúrny si vyrobíme.
Workshop je vhodný pre deti od 6 rokov.
Vstupné: 4 € dieťa; 7 € rodinné vstupné
Na program nie je potrebné sa prihlasovať, stačí len prísť.

 

16. 2. / 17.00 – 20.00 – Detská noc literatúry
Mlynica, povala, sýpka či staré kuchyňa skrývajú množstvo príbehov. Niektoré sú zábavné, iné záhadné a niektoré neuveriteľné. Vezmite si baterky a lampáše a príďte spolu s deťmi objavovať zabudnuté príbehy a bežne nedostupné priestory nášho mlyna.
Vstupné: 5 € dieťa; každé ďalšie dieťa 4 €

 

24. 2. / 16.00 – 17.30 – Príbeh slovenskej keramiky / lektorský výklad
Lektorský výklad vám predstaví príbeh slovenskej keramiky od 50. rokov 20. storočia až po súčasnosť, od kľúčových protagonistov slovenskej modernej keramiky po mladých, súčasných aktérov keramického dizajnu a umenia. Priblíži vám médium hliny, jeho archaický pôvod i vysokú technickú náročnosť. Výstavou vás prevedie Marcela Kvetková, dlhoročná lektorka SNG.
Vstupné: 3 €/1,5 €

 

26. – 28. 2. / 9.00 – 12.00 – 3×3 Micro:bit / prázdninový kurz programovania
Hotové hračky vaše deti nebavia? Zoberte ich k nám. Poskladajú a dotvoria si svoju vlastnú hračku a pomocou mikropočítača Micro:bit sa ju naučia rozpohybovať.
3×3 Micro:bit je prázdninový kurz programovania. Počas troch dní a dokopy 12 hodín sa pod vedením dizajnérky Zuzany Liptákovej deti priučia základom programovania, navrhnú a vyrobia vlastnú hračku.
Vhodné pre deti od 8 do 12 rokov.
Kapacita kurzu: 8 detí.
Je potrebné, aby mali deti svoj vlastný tablet alebo smart phone.
Cena za kurz: 25 € dieťa (cena zahŕňa lektora, materiál a drobné občerstvenie. V cene nie je zahrnutý samotný micro:bit, je však možné si ho v prípade záujmu po kurze odkúpiť. ) Potrebná rezervácia. Viac info a prihlasovanie: zuzana.palicova@sng.sk

 

Inzercia