LOADING

Type to search

Aktuálne Kino Kultúra

Program kina DK Pezinok na január 2019

redaktor tvpk 03 januára 2019

PROGRAM KINA DOMU KULTÚRY PEZINOK – JANUÁR 2019
Začiatok predstavení je o 19.30 hodine. Rezervácie: http://rezervacie.kinopezinok.sk
www.kinopezinok.sk

 

2. streda 19.30 h.
FK: TEHERÁNSKE TABU
Tri mladé ženy a jeden muž majú podobné túžby ako ich vrstevnici inde na svete. Žijú ale v Teheráne, kde platia úplne iné pravidlá. Rockové koncerty v kluboch, nemanželský sex, alkohol aj drogy miestne zákony zakazujú a vytláčajú do podzemia. Kto má peniaze a moc, pravidlám sa ľahko vzoprie. Ostatným, ktorí chcú žiť mimo úzko vymedzených mantinelov, hrozia tvrdé tresty. Pri ceste za šťastím a slobodou tak hrdinovia filmu musia búrať tabu a riskovať. Film je celovečerným debutom nemeckého režiséra iránskeho pôvodu Aliho Soozandeha. Nakrúcať priamo v Iráne neprichádzalo do úvahy, film preto vykresľuje atmosféru teheránskych ulíc unikátnou animačnou metódou rotoskopie.
Nemecko, Rakúsko 2017, české titulky,90 min., MP-15

 

3.- 4. štvrtok, piatok 19.30 h.
NÁVRAT MARY POPPINS
Kúzelná pestúnka Mary Poppins sa vracia v novom originálnom príbehu, aby s pomocou veselého údržbára pouličných lámp Jacka a svojich jedinečných čarodejníckych schopností pomohla Michaelovi a novej generácii rodiny Banksových nájsť radosť a šťastie po osobnej strate. Mary tiež zoznámi deti s množstvom svojráznych postáv vrátane svojej sesternice Topsy. Hrajú: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whi shaw, Emily Mortimer, Meryl Streep a ďalší.
USA 2018, slovenský dabing, 131 min., MP-7

 

5.- 6. sobota, nedeľa 17.00 h.
SNEHOVÁ KRÁĽOVNÁ: KRAJINA ZRKADIEL
V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti.
Rusko 2018, slovenský dabing, 87 min., MP

 

5.- 6. sobota, nedeľa 19.30 h.
NOVÁ ŠANCA
Maya oslavuje 43-tie narodeniny a má jediné želanie – aby po 15 rokoch práce v obchode získala pozíciu vedúcej. Nikdy síce nebola manažérkou, ale pozná svojich zákazníkov a neustále prichádza s novými nápadmi ako vyhovieť ich požiadavkám. Vysnívané miesto však dostane kolega, ktorý má ten správny titul a CV. Pomôže jej narodeninový darček od synovca – dokonale prehľadný a kompletne vymyslený životopis, vďaka ktorému úspešne absolvuje pracovný pohovor vo veľkej firme. Zdá sa, že Maya stojí na prahu svojej novej kariéry… V romantickej komédii hrajú: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia, Leah Remini.
USA 2018, slovenské titulky, 103 min., MP-12

 

8. utorok 19.30 h.
ZRODILA SA HVIEZDA
V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti vystúpiť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi. Hrajú: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle a Sam Elliott.
USA 2018, slovenské titulky, 136 min., MP-15

 

9. streda 19.30 h.
BOHEMIAN RHAPSODY
Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985. Film je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby. Hrajú: Rami Malek, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech, Mike Myers.
USA, VB 2018, slovenské titulky, 134 min., MP-12

 

10.- 11. štvrtok, piatok 19.30 h.
ESCAPE ROOM
Príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť… treba ju prežiť. V trileri hrajú: Tyler Labine, Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Nik Dodani, Logan Miller, Jay Ellis.
USA 2019, slovenské titulky, 97 min, MP-12

 

12. sobota 17.00 h. 3D
13. nedeľa 17.00 h.
RALPH BÚRA INTERNET
Známy videoherný hromotĺk Raplh a jeho malá kamarátka Vanellope musia podstúpiť riskantné dobrodružstvo, aby našli náhradnú časť do Vanellopinej videohry. Opúšťajú bezpečie svojej videoherne a vydávajú sa do rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu. Cestou stretávajú všemožných obyvateľov siete a putujú jeho zákutiami od veselých otvorených detských hier po temné hlbiny Dark webu. Ralph Rozbi – to však nie je ľahká váha a tak svetová sieť môže, ale aj nemusí prežiť Ralphovu zrážku s internetom. Disneyho animovaná rodinná komédia.
USA 2019, slovenský dabing, 112 min., MP-7

 

12.- 13. sobota, nedeľa 19.30 h.
PAŠERÁK
Clint Eastwood stvárňuje Earla Stona, osamelého 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpísal zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu a dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Nie je jediným, kto na Earla dohliada. Záhadný nový drogový pašerák sa dostal do hľadáčika húževnatého agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami, Colina Batesa. Hoci problémy s peniazmi pominú, hriechy minulosti začnú Earla dobiehať a nie je isté, či stihne napraviť svoje chyby, kým ho zákon či kartelové gorily dostanú. Hrajú: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Dianne Wiest, Taissa Farmiga, Michael Peña, Laurence Fishburne, Alison Eastwood, Ignacio Serricchio, Robert LaSardo.
USA 2018, slovenské titulky, 116 min.,MP-15

 

15. utorok 19.30 h.
FK: BEAUTIFUL BOY
Neľahká cesta závislého chlapca s milujúcou rodinou podľa skutočných udalostí. Osemnásťročný Nic má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Kde sa vzala a ako mu môže pomôcť jeho otec David vo chvíli, keď sa Nic ocitá nad priepasťou? Emotívny film o sile závislosti a ešte väčšej sile lásky je nakrútený podľa skutočného príbehu Nica a David Sheffovcov, ktorí svoje zážitky zachytili každý zo svojho uhľa pohľadu v samostatných knihách. Hrajú: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery, Oakley Bull a ďalší.
USA 2018, české titulky, 120 min., MP-15

 

16. streda 19.30 h.
HOVORY S TGM
Martin Huba ako T. G. Masaryk a Jan Budař ako Karel Čapek excelujú v príbehu jedného z najslávnejších rozhovorov našej histórie. Filmové “Hovory s TGM” prinášajú na plátna kín nečakané napätie, emócie a stret dvoch významných mužov. V ten deň na jeseň v roku 1928 sú dva symboly československej demokracie na vrchole, rovnako ako celé Československo. Ich kniha, ktorá vznikala celý rok, je konečne hotová. Karel Čapek preto vyhľadá v zámockej záhrade v Topoľčiankach prezidenta Masaryka a chce mu ponúknuť časť honoráru za knihu ich rozhovorov, ktorá vzniká k 10. výročiu stále mladej republiky. Prezident ale nie je v dobrej nálade, jeho dcéra mu totiž zakázala knihu vydať. Toto stretnutie nebude ľahké. Hrajú: Martin Huba, Jan Budař.
ČR,SR 2018, česká verzia, 80 min., MP-12

 

17. štvrtok 19.30 h.
KURSK
Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. 154 metrov dlhá jadrová ponorka K-141 Kursk je „nepotopiteľnou“ pýchou Severného loďstva ruského vojenského námorníctva. Počas námorného cvičenia v auguste 2000 sa na palube nachádzalo 118 členov posádky. 12. augusta otrasú trupom Kurska mohutné explózie, ktoré plavidlo pošlú do hĺbky 108 metrov, na dno arktických vôd Barentsovho mora. Pre námorníkov začína zúfalý boj s časom. Záchrannú operáciu komplikuje zastaralé vybavenie a odmietavý postoj ruské vlády prijať zahraničnú pomoc… Hrajú: Léa Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow a ďalší.
Belgicko, Luxembursko 2018, české titulky, 117 min., MP-12

 

19. sobota 17.00 h.
ASTERIX A TAJOMSTVO ČAROVNÉHO NÁPOJA
Ďalšie dobrodružstvo veselej dvojice Asterixa a Obelixa. Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu. Pri hľadaní toho správneho druida si vezme na pomoc dvoch „osvedčených “hrdinov z dediny – Asterixa a Obelixa. A dobrodružná cesta za budúcim nositeľom tajomstva čarovného nápoja môže začať… Animovaný film.
Francúzsko 2018, slovenský dabing, 91 min., MP

 

19.- 20. sobota, nedeľa 19.30 h.
GLASS
V úplne novom, komiksom inšpirovanom trileri sa stretávajú postavy z dvoch úspešných filmov – Vyvolený a Rozpoltený. Z prvého z nich sa vracajú takmer nezničiteľný David Dunn (Bruce Willis) a jeho protipól – krehký manipulátor Eliah Price (Samuel L. Jackson). Z thrilleru Rozpoltený sa zas objavuje psychopatický Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) a jeho24 rôznych osobností. Všetci traja sa stretávajú v psychiatrickom ústave. Crumb však uniká vtelený do jednej zo svojich nebezpečných identít a Dunn s Priceom musia v súboji s ním využiť všetky svoje paranormálne schopnosti. Hrajú: Samuel L. Jackson, Bruce Willis, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Luke Kirby.
USA 2019, slovenské titulky, 132 min., MP-12

 

22.- 23. utorok, streda 19.30 h.
CENA ZA ŠŤASTIE
Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy nečakaných. Kde ho hľadať a čo mu obetovať? Film ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znovu nájsť, rozvíja samostatné osudy niekoľkých hrdinov, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a mohli nakoniec zložiť jeden veľký príbeh života. Hrajú: Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Klára Pollertová-Trojanová, Josef Trojan, Olga Wdowiaková, Jana Šulcová a ďalší.
ČR 2019, česká verzia, 95 min., MP-12

 

24.- 25. a 27. štvrtok, piatok a nedeľa 19.30 h.
TRHLINA
Mysteriózny triler o jednej z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč. Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie, než akákoľvek fantázia. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby. Hrajú: Matej
Marušin, Mária Havranová, Dávid Hartl, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Tomáš Mischura, Martin Šalacha, Emanuel Hason, Ondrej Hraška, Jaroslav Mottl, Ela Lehotská.
SR 2018, slovenská verzia, 111 min., MP-15

 

27. nedeľa 17.00 h.
NÁVRAT DOMOV
Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta… Hrajú: Bryce Dalla Howard, Ashley Judd, Jonah Hauser-King, Alexandra Shipp.
USA 2018, český dabing, 96 min., MP-12

 

29. utorok 19.30 h.
ZLOŽKA 64
Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena. Hrajú: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Fan Bornedal, Clara Rosager, Michael Brostrup, Nicolas Bro.
Dánsko 2018, české titulky, 119 min., MP-15

 

30. streda 19.30 h.
FAVORITKA
Je 18. storočie. Anglicko bojuje s Francúzskom. Anglická kráľovná Anna je chorá a náladová. Niekedy až veľmi náladová. Krajinu za ňu viac či menej spravuje jej spoločníčka a priateľka lady Sarah. Čo sa však stane, keď sa kráľovnina priazeň obráti smerom k novej slúžke Abigail nad ktorou doteraz držala lady Sarah ochrannú ruku? Hrajú: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn.
USA 2018, české titulky, 119 min., MP-15

 

31.- 1. štvrtok, piatok 19.30 h.
SERENITY: TICHO PRED BÚRKOU
Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen. A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Hrajú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway,Diane Lane, Djimon Hounsou, Jason Clarke.
USA 2019, české titulky, 106 min., MP-15

Inzercia