LOADING

Type to search

Cestovanie Voľný čas Život

Festival Cestou necestou v Pezinku

redaktor tvpk 19 februára 2019

Cestovateľský festival Cestou necestou prinesie do Pezinka v stredu 6. marca 2019 o 18:00 2 prezentácie plné inšpirácie. Na aute, ktoré je tieto dni zaparkované len pár kilometrov od pezinského kulturáku sa dostanete k Gibraltáru cez Nordkapp (a nie preto, že by nemali navigáciu :), a tiež pod druhú najväčšiu horu sveta – K2, 8611 metrov. Prejdeme spolu 7 túr v Karakorame a Himalájach.

PROGRAM

18:05 Katarína Kožíková a Tomáš Kožík – K Gibraltáru cez Nordkapp
Začiatkom leta 2016 sme do nášho kombíka zbalili pár handier, PC a foto výbavu, kempovaciu výbavu, nejaké zásoby jedla a vyrazili sme na cestu. Časový plán sme nemali žiaden. O itinerári sme mali iba hmlistú predstavu. Vedeli sme však, že chceme ísť k Gibraltáru cez Nordkapp. Ako to celé dopadlo? Kam sme sa dostali, čo sme videli, čo sme zažili, ako sme to prežili a koľko sme pri tom minuli? Odpovede na tieto zásadné otázky prinesie naša prezentácia.

19:05 prestávka

19:20 Michal Knitl – 7 túr v Karakorame a Himalájach
Čo môže človek urobiť, keď vyhrá trek pod K2, druhú najvyššiu horu sveta? Ostať v okolí ešte pár týždňov navyše. 🙂 Prezentácia bude najmä o turistike:

  • základný tábor K2 a výhľady na veže Trango na ľadovci Baltoro
  • prechádzka pod Nanga Parbat, 2. najvyššia hora Pakistanu (9. na svete)
  • Markha Valley trek v Ladakhu (India) so začiatkom cez Stok La
  • Suru Valley: Panikhar-Parkachik
  • Suru Valley prepojené s Amarnath Yatrou, posvätným jazerom Sheshnag a jaskyňou Armanath až do Baltalu
  • Great Kashmir Lakes zo Sonamargu

A okrem stoviek kilometrov peši sa pozrieme na 2 ladacké festivaly s domácimi v prekrásnom farebnom tradičnom oblečení a na 14 dní sa zrelaxujeme na intenzívnom jogovom pobyte s ayurvédskou masážou. Áno, stálo to za to. 🙂

Ako bonus si povieme o ultraľahkej výbave, vďaka ktorej som mal o 4 kg ľahší ruksak ako v minulosti a takú Markha valley s troma sedlami cez 4800 metrov som prebehol za 3 dni (aj so stanom a plnou výbavou. 🙂 V ľahkosti je cesta… A výbavu donesiem aj ukázať 🙂

Vstupné:
– 6 € predpredaj na mieste
– 7 € na mieste
– 5 € na mieste na poslednú prezentáciu

ORGANIZÁTORI:
OZ Cestou-necestou Michal Knitl v spolupráci s Pezinským kultúrnym centrom.

Viac na: www.cestounecestou.sk

Inzercia