LOADING

Type to search

Život

Aktivity pezinských dobrovoľných hasičov

redaktor tvpk 21 januára 2019

Dobrovoľní hasiči Pezinok (DHZ Pezinok) mali aj začiatkom roku 2019 plné ruky práce. Nasnežilo veľa snehu a pri jeho topení vznikali oblastné problémy so zatopením.

Dňa 14.01.2019 mali 4 výjazdy. Členovia DHZ Pezinok – Daniel Slaný, Peter Mikuš, Marek Noskovič, Matej Kučera a Branislav Pisarík vo svojom voľnom čase pomáhali obyvateľom Pezinka. Boli na čerpaní vody z pivnice na Bottovej ul v Pezinku, následne ich povolali na odstránenie padnutého stromu na cestu v Kučišdorfe, kde použili motorové píly, laná a háky. Ihneď po príchode na zbrojnicu, počas parkovania auta boli zavolaní na odstránenie spadnutého bilbordu na cestu do Malého raja. Ani tu nezaváhali a cestu sprejazdnili. Nakoniec vykonali výjazd na sídlisko Muškát, kde stekajúca voda vytvoril na ceste pri garážach obrovské jazero zasahujúce aj chodník.

Dňa 18.01.2019 prišla výzva DPO a HaZZ na pomoc obyvateľom na Orave s odstraňovaním snehovej kalamity. V soboru skoro ráno boli odjazdy autobusov, kde sedeli aj naši dvaja členovia Jozef Poláček a Matej Kučera. šli pomáhať na celý víkend. Sami boli prekvapení nad množstvom snehu, ktorý ich tam čakal. Prácu dobrovoľníkov ocenila aj ministerka vnútra SR Denisa Saková a prezident HaZZ Alexander Nejedlý.

https://www.cas.sk/clanok/792567/stovky-hasicov-z-celeho-slovenska-sa-mobilizuju-kalamitou-suzovanej-orave-podaju-pomocnu-ruku/?fbclid=IwAR0XO9ipd9QhsW7SY74hCmb435papJlPqUk8HT6BCzxJdKwzy2GyyWpuXI0
Video o odpratavani sneho a pomoci celej SR 
https://www.facebook.com/marek.kvackaj.1/videos/1057685811070573/
Poďakovanie Prezidenta HaZZ: 
https://www.facebook.com/prezidiumhazz/videos/605884123170035/ 

Okrem požiaru môžu obyvatelia kontaktovať DHZ Pezinok aj v prípade vytopenia (min. 10 cm), kalamity a rôznej inej pomoci.
Kto by chcel rozšíriť naše rady, kontakty nájde na
www.dhzpezinok.webnode.sk, alebo na FB – OZ DHZ Pezinok.

Všetkým členom srdečne ďakujem za ich odvedenú prácu a pomoc obyvateľom.
Milan Čech, predseda DHZ Pezinok

Inzercia