LOADING

Type to search

Projekty Z histórie Život

Oslava Dňa boja za slobodu a demokraciu v Modre

redaktor tvpk 14 novembra 2018

NOVEMBER ´89 V REGIÓNE A V UMENÍ
Diskusia s Ladislavom SNOPKOM a Jánom HACAJOM.
Zhovárať sa bude Michal KAŠČÁK.

Hudobný hosť: Zuzana Homolová

piatok 16. november 2018 o 19.00 h
Kino Mier Modra / vstup voľný

Podujatie 89 – Ty nadväzuje na ideály a odkaz Novembra 1989, je oslavou Dňa boja za slobodu a demokraciu, pripomienkou dôležitého historického míľnika a hodnoty slobody a humanizmu. Okrem diskusie, ktorá sa koná v predvečer výročia Nežnej revolúcie, sme tento rok pripravili aj prednášky / diskusie pre stredné školy v Modre (v spolupráci s o.z. Living Memory).

Hostia diskusie
Ján Hacaj – bývalý československý politik a poslanec Federálneho zhromaždenia za Verejnosť proti násiliu, dnes úspešný podnikateľ v oblasti vinárstva, ktorý sa narodil v Modre a dnes žije v Pezinku.

Ladislav Snopko – bol jedným zo zakladajúcich členov hnutia Verejnosť proti násiliu (VPN). Dňa 10. decembra 1989 zorganizoval spolu s Martinom Bútorom pochod pod heslom „Ahoj, Európa“, počas ktorého prešli tisíce Bratislavčanov cez otvorenú Železnú oponu do Rakúska. V rokoch 1990 – 1992 bol ministrom kultúry, poslancom Slovenskej národnej rady.

Rozhovor vedie Michal Kaščák, hudobník a organizátor festivalu Pohoda, občiansky aktivista a kamarát z Modry – Kráľovej.

Podujatie pripravilo ARTFORUM Pezinok v spolupráci s Kultúrnym centrom.

Projekt podporil Bratislavský samosprávny kraj.

Inzercia