LOADING

Type to search

Beh Šport

Atletická jeseň na ZŠ Jána Kupeckého

redaktor tvpk 13 novembra 2018

Jesenné mesiace sú výborným časom na pohybové aktivity a tak sa aj žiakom ŽS Jána Kupeckého v týchto mesiacoch rozbehli športové podujatia.

V mesiaci september svojou aktívnou účasťou podporili domáci beh – Beh Pezinkom. Deťom z tejto školy sa podarilo umiestniť na prvých troch miestach v jednotlivých vekových kategóriách. Koncom mesiaca absolvovali Putovný pohár STU v Bratislave – preteky, ktoré organizoval SAZ. Žiaci súťažili v behu na 60 m, 300 m, skok a hod do diaľky. Na stupeň víťazov sa nám opäť podarilo postaviť. (Bobovský, Špoták, Knapčok) Pokračovaním  bežeckej jeseni boli preteky Beh okolo Seneckých jazier. V behu na 1000 m sa najlepšie darilo Halčínovej B, Šipošovej H. , Knapčokovi M. V októbri sme sa zúčastnili pretekoch – Vajnorský minimaratón, kde sa v kategórií do 6 rokov na 1.mieste umiestnil Filip Nagy a 3.miesto si vybojoval aj Matej Knapčok.

V rámci projektu Detskej atletiky (SAZ) sme sa zapojili do Detského štafetového krosu. Deti súťažili 4×500 m a popri behu zdolávali aj jednotlivé prekážky, ktoré tvorili samotnú dráhu. Nášmu družstvu sa po 2.kole podarilo vybojovať postup na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa konajú 17.11. v Dudinciach.

Najväčší úspech v rámci súťaži družstiev Bratislavského kraja bol Spajkyho pohár. Súťažiaci zdolávali viacero disciplín a nám sa podarilo obsadiť stupeň 1. a Spajkyho pohár v rámci Bratislavského kraja priniesť do Pezinka.  (Bobovský, Knapčok, Janiga, Matúšková, Nosáľová, Šipošová H.)

Inzercia